Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den bulgarske rose

Del 5 af Slangekniven

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
79 sider: ill. i farver
Udgivet
2008
Genre og form
roman, krimi, undervisningsmaterialer
Sværhedsgrad

let at læse

lix: 16

Målgruppe

For 9-11-årige

Undervisning
til skolebrug
Originaludgave
2008

Beskrivelse


Krimi. En ung mand i en krog i et nedlagt slagteri. Rockere i nærheden. Mathias, Mia Maria og Ali har fundet en sag, og pludselig er den bulgarske mafia indblandet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Helle Andersen

2008

Femte blå dingobog (lix 16 tre prikker) om mesterdetektiverne Mathias, hans kæreste Mia Maria og Ali. Den henvender sig til såvel drenge som piger og kan læses helt fra 3 kl. (9-10 år). Forsiden er et farvestrålende potpourri med skurkene øverst og heltene nederst, og bagsiden beskriver den uhyggelige oplevelse, som sætter hele handlingen i gang - den unge mand, der hænger i en krog i det nedlagte slagteri. Velegnet både som læsetræning i skolen og som fritidslæsning.

Søren Vagn Jacobsens krimihistorie er uhyre spændende og velkomponeret og skrevet i et letforståeligt og nuanceret sprog. Klaus Albrectsens herlige illustrationer understøtter fint teksten. Bogens 12 små kapitler afslutter alle på en så dramatisk måde, at læseren simpelthen må læse videre og opleve, hvordan hovedpersonerne, som tilfældigt løber ind i et mysterium, arbejder professionelt og endog hurtigere end politiet. Den ældre betjent Lars Olsen er nok lidt med på sidelinjen, men det er de unge, der gang på gang befinder sig i livsfarlige situationer. Trekløveret optrevler en større sag, der ikke kun involverer kendte rockere, men også den bulgarske mafia. Mafiaen smugler anabolske steroider i små flasker i figurer pyntet med en rose.

Samme kvalitet som de foregående titler i serien Slangekniven, Nøglen til nr. 61 , Den japanske pistol og Den hvide djævel.

En handlingsmættet krimi i børnehøjde. Absolut underholdende læsning til de børn, der er kommet godt i gang med læsningen.