Gå til indholdDen bosniske forbindelse : det tager ikke lang tid at gøre ende på et liv


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

588 sider

Udgivet

2012

Originaludgave

2012


Beskrivelse


Krimi. Politikommissær Bengt Langer og hans kolleger fra politiet i Helsingør oplever ti hektiske dage da der i maj 2008 sker tre mord i den lille provinsby


Anmeldelser (1)


30. nov. 2012

Debutanten, Inge Weingarte, henvender sig til det brede publikum, der læser nordiske politikrimier.

På en kirkegård i Helsingør finder man en død mand (over jorden!). Det første af tre mord, der kommer til at hærge den lille sundby i det sene forår 2008. Snart står det klart, der er en sammenhæng mellem flere eller alle drab. Sagen sætter det lokale politi under pres, og vi følger både på arbejde og privat i de hektiske dage omkring opklaringen. Weingarte, der er uddannet journalist i Tyskland, har her i sin debutbog konstrueret et godt plot, med aktuelt afsæt i den hårdere organiserede kriminalitet omkring narko og trafficking, som hun gennemfører uden at efterlade løse ender. Hun har også researchet sit emne godt, og politiarbejdet står klart og virker hvad angår det tekniske autentisk, mens beskrivelsen af det kriminelle miljø er mindre vellykket. Sproget er korrekt, men monotont og specielt dialogerne, som der er mange af, fungerer ikke godt. Personerne beskrives med både lyse og mørke sider, men får pga. den manglende sproglige dynamik ikke rigtigt liv.

Der er mange bud på gode danske krimier, der er bedre end denne, og selvom flere af de mest populære danske krimiforfattere ikke er i front rent sprogligt, ligger Weingarte stadig et stykke bagefter.

Weingarte debuterer med en klassisk politikrimi, der foregår i Helsingør. Plottet er godt, men sproget refererende og monotont, og det svækker læseoplevelsen betydeligt.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy


Informationer og udgaver

Ebog

2013

Bog

2012