Bøger / skønlitteratur / roman

Den barmhjertige morder : kriminalroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
360 sider
Udgivet
2012
Ophav
Genre og form
roman, krimi, politiromaner
Originaludgave
2012

Beskrivelse


Krimi. I Lundehøj foregriber den psykisk mærkede succeslæge Stig Blomme sine traumatiserede patienters selvmordsønsker i overbevisning om, at han ved denne handling kan bytte liv for liv og spare danske soldater i Afghanistan. Men som tiden går, kommer han længere og længere ud og ender i bortførelse og mord.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2012

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 30. okt. 2012

Til krimilæsere med hang til socialrealisme og samfundskritik.

Også Helga Bergs anden krimi tager udgangspunkt i forstaden Lundehøj med dens borgercenter, klienter og sagsbehandlerne. Hovedpersonen er succeslægen Stig Blomme, som bærer på traumer fra udstationeringer i bl.a. Afghanistan og nu mener at kunne redde danske soldater og bytte deres liv ved at ofre egne patienter, der selv ønsker at dø. Gennem bogen præsenteres læseren for en række personer bl.a. politifolkene Amar, Hans og Maja plus et galleri af sagsbehandlere, skæve eksistenser og traumatiserede unge. Formidlingen af disse baggrund og sammenhænge ligger forfatteren meget på sinde, men bestræbelserne her resulterer desværre i, at bogens handling mister moment i en del udvendig beskrivelse og kæder af sociale og psykiatriske skæbner. De agerende står her mere som katalysatorer for politisk og social indignation end personer af kød og blod - som oftest med en kønsrollefordeling med usympatiske mænd og kvinder i offerrollen. Et gennemgående ret tyndt krimiplot drukner i lange ræsonnementer over et væld af aktuelle samfundsproblemer, der spænder fra pædofili og asylbørn til racisme, terror og delebørn.

Efter Trusler og skæve klodstårne anden del i krimiserien om Lundehøj. For målgruppen også fx Lotte Hammers krimier.

En krimi hvor spændingen oftest forsvinder i psykiatriske og samfundsmæssige problematikker, og personerne mest står som katalysatorer for politisk og social indignation.