Gå til indholdBøger / faglitteratur / kogebøger

Den andalusiske drøm


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

233 sider: ill. i farver

Udgivet

2016

Ophav

Tina Scheftelowitz(forfatter)

Lasse Thielfoldt(forfatter)

Columbus Leth(illustrator)
Genre og formkogebøger, opskrifter

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. mar. 2016

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 16. mar. 2016

Tag med kogebogsforfatter Tina Scheftelowitz med på en rejse til det sydligste Spanien og bliv præsenterer for det sunde og sansefulde andalusiske køkken. For læsere med forkærlighed for Spanien, i særdeleshed Andalusien, og for dem, der søger ny gastronomisk inspiration.

I 2012 åbnede Tina sammen med sin mand og medforfatter Lasse Thielfoldt et B&B i landsbyen Frigiliana, hvor parret i dag tager imod gæster, går på vandreture og holder køkkenkurser. I bogen lader Tina sig inspirere af regionens kulinariske retter og af de lokale råvarer, der findes i den andalusiske natur, blandt andet mandler, skaldyr, citrusfrugter og olivenolie. Mellem opskrifterne kan man læse små historier om parrets overvejelser i forbindelse med flytningen, ligesom huset, byen og naturen beskrives. Bogen er gennemillustreret med Columbus Leths farvefotos.

Smuk og indbydende koge- og livsstilsbog om livet og maden i Andalusien. Bogen kombinerer de lækre opskrifter med en både vedkommende og spændende læsning om de svære overvejelser i forbindelse med realiseringen af parrets drøm og giver desuden en interessant indførelse i Andalusiens fødevarehistorie. De smukke og stemningsfulde fotografier indfanger det særligt andalusiske og vækker både madglæden og de sydlandske drømme.

I Rosas spanske køkkenpræsenteres an lang række opskrifter fra nutidens spanske køkken, dog primært fra Nordspanien.


Politiken

d. 8. maj. 2016

af

af

Kjeld Koplev

d. 8. maj. 2016Informationer og udgaver

2016

Bog

Illustrator: Columbus Leth

FADL, 1. udgave