Gå til indholdDen aarhusianske massemorder


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

208 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2011

genre/form

biografierOriginaludgave

2011


Beskrivelse


En af hovedpersonerne Kaj Henning Bothildsen Nielsen (f. 1919) bag Petergruppen/Brøndumbanden blev i 1947 dødsdømt og henrettet for delagtighed i 55 drab, 11 drabsforsøg samt en række schalburgtager og togattentater


Anmeldelser (3)


5. dec. 2011

Bogen henvender sig til alle med interesse for besættelsestiden og dens voldsomme terroraktioner.

Under besættelsen oplevede Århus i krigens sidste måneder voldsomme bombardementer og terroraktioner begået af Petergruppen/Brøndumbanden. Bogen går tæt på en af hovedpersonerne bag disse aktioner Kaj Henning Bothildsen Nielsen, født 1919. Han må karakteriseres som en af de største forbrydere vi har haft i Danmark. I 1947 blev han dødsdømt og henrettet for delagtighed i 55 drab, 11 drabsforsøg samt en række schalburgtager og togattentater. Udover at skildre Bothildsen Nielsen og en grundig gennemgang af flere terroraktioner beskrives tyskernes terrorvirksomhed og det efterfølgende retsopgør. Bogen udgør en vigtig del af besættelsestidens historie og dens betydning rækker udover det rent lokalhistoriske.

Tidligere er kommet Frank Bøgh: Peter-gruppen, 2. udgave, 2007. Specielt fra Århus findes bl.a. Århus besat, 2005 og Henrik Skov Kristensen: Grethe Bartram, 2010 om den århusianske stikker.

En spændende dokumentarisk skildring af terrorvirksomheden i Århus i krigens sidste måneder og en af dens berygtede hovedpersoner.

Lektørudtalelse

Af

Bent Birk Kristensen

Jyllands-posten

Af

Henrik Skov Kristensen

d. 2. dec. 2011

Weekendavisen

Af

Claus Bundgaard Christensen

d. 30. dec. 2011


Informationer og udgaver

Bog

2011