Bøger / faglitteratur

Den 3. vej : sådan løses tilværelsens store problemer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
505 sider: ill.
Udgivet
2012
Ophav

Indhold

Overgangspunktet ; Den 3. vej : synergiens princip, paradigmer og proces ; Den 3. vej på arbejdet ; Den 3. vej derhjemme ; Den 3. vej i skolen ; Den 3. vej og loven ; Den 3. vej i samfundet ; Den 3. vej i verden ; En tredjevejstilværelse ; Indefra-ud


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2012

af

af

Jette Landberg

d. 24. feb. 2012

Henvender sig bredt til mennesker, der ønsker at forandre forholdet til andre og se nye løsninger.

Coveys første bog 7 gode vaner udkom første gang i 1992 og var dengang ret epokegørende med sine tanker om, hvordan grundlæggende antagelser og menneskesyn styrer folks handlinger, og hvordan man kan arbejde på at ændre dette. I denne nyeste bog fra den snart 80-årige forfatter bygger han også på disse tanker men udvikler dem til et forhandlingssystem, der skaber to vindere i stedet for en vinder og en taber. De grundlæggende tanker i systemet er, at man først skal se sig selv uden alt det forudfattede, så skal man se andre uden at sætte i bås, for dernæst netop at opsøge dem, der tænker anderledes, og sammen med dem skabe synergi og nye idéer. Man skal altid huske at skelne mellem sin egen tankegang og de vaner og tanker, man er oplært med. Bogen beskriver systemet krydret med mange cases og til at bruge både derhjemme, i skolen, på arbejdspladsen og i den politiske forhandling. Der er en meget lang tekst, frø man kommer frem til det egentlige.

I 2005 udkom Den 8. vane, der supplerer de 7 gode vaner og bygger videre på dem. Systemet i bogen her bygger også videre på hans tanker og vil derfor givet blive efterspurgt som de andre.

Metoden er brugbar i alle forhandlingssituationer og burde vinde stor udbredelse. De grundlæggende tanker er enkle og basale men kommer til at virke unødigt indviklede med den lange tekst.


Jyllands-posten

d. 29. feb. 2012

af

af

Dennis Nørmark

d. 29. feb. 2012


Danske kommuner

Årg. 43, nr. 7 (2012)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 43, nr. 7 (2012)


Arbejdsmiljø

Årg. 28 nr. 4 (2012)

af

af

Niels Erik Karkov

Årg. 28 nr. 4 (2012)