Gå til indholdDemens - den anden frekvens : inspiration for pårørende


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

1 æske: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2009

Originaludgave

2009


Beskrivelse


Anvisninger på hvordan pårørende kan komme i meningsfuld kontakt med demente ved at holde op med at focusere på det tabte, men tage udgangspunkt i den dementes egen oplevelsesverden


Anmeldelser (3)


24. mar. 2009

Materialet henvender sig til omsorgspersoner og pårørende til demente.

Materialet består af 2 bøger: Demens : den anden frekvens og Set med andre ord. Desuden er der tilhørende cd og dvd. Ottesen er projektleder på Sundheds CVU Nordjylland, og Weberskov arbejder som coach og med bl.a. Marte meo-metoden. Den første bog giver en lang række forslag til anderledes kommunikation med den demente, hvor man tager afsæt i det liv, som den demente levede tidligere. Hertil hører en dvd, hvor det vises i praksis, og hvor der er en sekvens, der viser, hvordan Marte meo-metoden kan hjælpe den demente til at få mere balance i livet. Set med andre ord indeholder, digte, noveller, essays af pårørende, bl.a. Jørgen Leth og Morten Søndergaard. Hertil hører en cd, hvor forfatterne læser op og en række demente taler. Alle dele er umiddelbart tilgængelige og eksemplerne giver klart mening.

Jeg kender ikke bøger om demens, der på denne måde giver inspiration til samvær med den demente.

Det er en unik udgivelse, som bør anbefales til alle, der beder om materiale om demens/alzheimers. Dvd og cd er gode og stærke supplementer til bøgerne, men bøgerne kan sagtens bruges alene.

Lektørudtalelse

Af

Lis Pedersen

Ugeskrift for læger

Af

Gunhild Waldemar

Årg. 171, nr. 35 (2009)

Sygeplejersken

Af

Ulla Helsted

Årg. 109, nr. 17 (2009)


Informationer og udgaver

Bog

2009

Bog

2009