Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

De vil aldrig blive husket : beretning om danske søfolk 1940-1945


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

74 sider: ill.

Udgivet

2008

Ophav
Genre og formerindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Evald Springeren Brinck giver sin personlige beretning om at være dansk sømand og tilbringe årene under 2. verdenskrig væk fra Danmark, han deltog bl.a. i invasionen på Sicilien og Normandiet om bord på transportskibe


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Finn Windfeldt Hansen

2008

For den store gruppe læsere af erindringslitteratur om 2. verdenskrig. Bogen der udkom sidste år, handler om forfatterens egne oplevelser til søs 1940-45, først som dæksdreng i handelsflåden siden som engelsk marinesoldat. Den stiller ikke krav om indsigt i eller viden om maritime forhold. Den fordrer og fortjener måske også et par formidlende ord med på vejen!.

Den nu 85-årige Evald Brinck påmønstrede ØKs "M/S Boringia" marts 1940, fortsatte efter besættelsen d. 9. april i handelsflåden og nu under engelsk flag, for siden at sejle som engelsk marinesoldat med engelske troppetransportskibe. Det er krigserindringer i øjenhøjde, erindringer der illustrerer de nære farer og risici som var forbundet med livet til søs. Brincks ærinde er primært at hædre og mindes de søfolk, som ifølge ham aldrig fik den tak som de fortjente for deres indsats. Bogen giver en uprætentiøs og enkel fremstilling, krydret med lidt anekdoter nu 60 år efter, fra en hård tid hvor hver dag forløb med livet som indsats.

Der kan henvises til H.C. Røders De sejlede bare, 1974, og Christian Tortzens Søfolk og skibe, bind 1-4, 1982-85, der efterfulgtes af sammes Krigssejlerne, 1995.

En kort historisk-biografisk beretning om Evald Brincks oplevelser som sømand under 2. verdenskrig. Forfatterens ærinde er først og fremmest at erindre om og hylde de mere end 5000 søfolk, der gik i allieret tjeneste og som ifølge Brinck aldrig fik en tak fra det officielle Danmark, jfr bogens titel!.Informationer og udgaver

2008

Bog

Evald Springeren Brinck

Forlag1.dk, 1. udgave