Bøger / faglitteratur / interviews

De vederstyggelige : syv interview om homoseksualitet og kristendom


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
132 sider: ill.
Udgivet
2008
Genre og form
interviews

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2008

af

af

Jette Landberg

d. 18. nov. 2008

Bogen henvender sig først og fremmest til homoseksuelle med en kristen baggrund, men også til homoseksuelle i øvrigt, der oplever det som modsætningsfyldt at have en anden seksualitet end flertallet. Også familie og venner kan have udbytte af bogen og igennem den få en større forståelse for en anderledes seksualitet.

Gennem 7 interviews med kristne homoseksuelle får vi et billede af mennesker, der lever mellem deres kristne tro og den seksualitet, som fordømmes i Biblen, deraf titlen. De 7 tæller bl.a. en diakonstuderende, der flere gange har forsøgt selvmord, en lesbisk præst, et lærerpar osv., altså folk fra vidt forskellige miljøer. Bogen lægger op til debat om holdningen til homoseksuelle i kristne miljøer og bløder op for en større accept af kristendommen blandt homoseksuelle. Forfatteren, der selv er lesbisk, har haft et opgør med sit kristne barndomshjem men er nu søgt tilbage i det kristne miljø. Hun er journalist på bladet Tænk.

I de senere år er der kommet flere interviewbøger. Den nyeste er Lesbisk med forsinkelse, 2008, hvor 15 kvinder fortæller om at springe ud sent i livet. Den forbandede kærlighed, 2007 fortæller om unge homoseksuelle med forskellig baggrund bl.a. kristen og muslimsk og deres holdninger og værdier.

En fin lille bog, der som sin hovedmodtagere har andre kristne homoseksuelle, men bogen kan også læses med udbytte at andre, der vil forstå, hvor svært det kan være at leve i modsætning til det, man har lært i sin barndom.


Weekendavisen

d. 17. dec. 2008

af

af

Leonora Christina Skov

d. 17. dec. 2008