Gå til indholdDe tre Weissmanns fra Westport


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

292 sider

Udgivet

2011

genre/form

romanOriginaludgave

2011


Anmeldelser (3)


15. jun. 2011

God underholdningsroman til kvinder fra ca. 30 år og opefter.

En ældre kvinde bliver alene, og sammen med sine to døtre må hun flytte til en mindre bolig, stillet til rådighed af en velhavende, varmhjertet og lidt fjollet fætter. Lyder det bekendt? Ganske rigtigt, vi er i et Fornuft og følelse-univers, bare opdateret til nutiden: Den ældre kvinde er ikke enke men forladt til fordel for en yngre model, den sprudlende lillesøster er falleret litterær agent, den fornuftige storesøster er såmænd bibliotekar - begge to omkring de 50 år - og stedet er badebyen Westport. Det kommer der en velskrevet og velfungerende underholdningsroman ud af med mange præcise, ironiske iagttagelser af nutidslivets dårskab. Jane Austen-referencerne er sjove og godt skruet sammen men vil næppe tilfredsstille hardcore Austen-fans. Jeg følte mig dog godt underholdt af bogen som nutidsroman. Vi kender Cathleen Schine for to romaner i samme stil og genre, Kærlighedsbrevet, 1997, og Janes evolution, 2001. Godt læsbart layout, fin forside, indbydende bagsidetekst.

Austen er et meget brugt forlæg af nutidsforfattere, blandt de mest kendte er Bridget Jones, men også fx Fowlers Jane Austen-klubben, 2006. Schines roman fungerer fint uafhængigt af det litterære forlæg og placerer sig i krydsfeltet mellem Sophie Kinsella og Joanna Trollope.

Velfungerende underholdningsroman, som transformerer et Jane Austen-univers til nutidens USA. Fortrinsvis til kvindelige læsere.

Lektørudtalelse

Af

Marianne Majgaard Jensen

Politiken

Af

Lise Garsdal

d. 28. maj. 2011

Weekendavisen

Af

Johanne Mygind

d. 27. maj. 2011


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2013

Lydbog (cd-mp3)

2013

Lydbog (cd)

2013

Bog

2011

Bog

2011

Ebog

2011