Bøger / skønlitteratur / roman

De tørstige : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
317 sider
Udgivet
2014
Ophav
Genre og form
roman, slægtsromaner, ordbøger
Originaludgave
2014

Beskrivelse


Et filmhold tager til Sejerø for at lave en dokumentar om Daniel Stark, som skal lancere World Straw, et sugerør der skal filtrere vandet for verdens fattige. Men Daniels afdøde farfar, Theodoren af Villa Blåvand, lurer i kulissen og hans sømandseventyr og skæve levevis er en del af Daniel og lokalsamfundet.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jan. 2014

af

af

Stine Grabas

d. 3. jan. 2014

Godt fortalt historie, som alle læsere kan have fornøjelse af. Måske mest henvendt til de mandlige læsere, men den flotte forside og den gode bagsidetekst vil sælge bogen til alle.

Forfatter Søren Toft har tidligere udgivet en novellesamling samt romanen Den elektriske nattergal fra 2006. I De tørstige møder vi Daniel Stark, som i en alder af 13 for første gang bliver sendt hjem til farfaren, Theodoren fra Villa Blåvand, på Sejerø. Det bliver et skelsættende møde, som kommer til at betyde alting for Daniel. Mange år senere efter farfarens død skal Daniel lancere World straw, som kan filtrere rent vand til verdens fattige. Et filmhold skal lave en dokumentar om Daniel, hvor instruktøren vil vise verden som den er og det bliver en udfordring. Historien skifter i tid og man følger farfarens sømandseventyr, Daniels op- og nedture og filmholdets engagement. Slægtsfejder, øbokultur og skummende fadøl er essensen i denne roman, hvor tingene bliver sagt som de er, men hvor løgne, identitet og sandhed spiller en stor rolle. Skønne personer i et grotesk miljø og humoristisk stil gør denne bog værd at læse.

Uden sammenligning med sproget findes Den amerikanske sømand af Lund, som også omhandler sømænd og deres efterkommere.

Vidunderlig roman om de skæve eksistenser på Sejerø og Theodorens sømandsskrøner og udskejelser, samt Daniels egen forstyrrede sjæl. Kan læses af mange, men mandlige læsere vil nok finde den mest underholdende.


Berlingske tidende

d. 25. jan. 2014

af

af

Anne Sophia Hermansen

d. 25. jan. 2014


Politiken

d. 25. jan. 2014

af

af

Thomas Bredsdorff

d. 25. jan. 2014


Jyllands-posten

d. 25. jan. 2014

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 25. jan. 2014


Kristeligt dagblad

d. 24. jan. 2014

af

af

Lars Handesten

d. 24. jan. 2014


Weekendavisen

d. 24. jan. 2014

af

af

Lars Bukdahl

d. 24. jan. 2014


Information

d. 24. jan. 2014

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 24. jan. 2014