Gå til indholdDe ti bud


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

138 sider

Udgivet

2022

genre/form

bibelstudierOriginaludgave

2022


Beskrivelse


Hvad betyder de ti bud for dig og mig? Forfatteren undersøger buddenes betydning for et kristent menneske i dag. Bogen henvender sig til teologisk interesserede og kristne læsere. Også velegnet til bibelgrupper


Anmeldelser (2)


25. nov. 2022

Hvad betyder de ti bud for dig og mig? Forfatteren undersøger buddenes betydning for et kristent menneske i dag. Bogen henvender sig til teologisk interesserede og kristne læsere. Også velegnet til bibelgrupper.

To udgivelser i serien "Bibelselskabets Håndbibliotek". I "Messias" undersøger forfatteren en af Bibelens centrale temaer, forestillingen om en ventet frelser. Først gennemgås forventningerne til Jesus i Det Nye Testamente, dernæst grundlaget for forventningerne i Det Gamle Testamente. I "De ti bud" undersøger forfatteren buddenes betydning for en nutid læser, et kristent menneske i 2020'erne. Bøgernes forfattere Ulrik Nissen og Søren Holst er henholdsvis lektor i etik og religionsfilosofi og forfatter og lektor.

Dette er 2 fine og skarpe udgivelser, hvor forfatterne reflekterer over et par af Bibelens centrale spørgsmål, i en nutidig og brugbar kontekst. Bøgerne er skrevet i et let og forståeligt sprog og har derfor bred appel, da de på samme tid rummer stor viden og mange gode pointer, som teologisk velbevandrede vil kunne lade sig inspirere af. Et par små udgivelser med stor fylde.

Bøgernes udformning og tilgængelighed kan sammenlignes med den fine serie "Kristendommen ifølge - ", her kan fx nævnes Tro mod ritualet


Bøgernes udformning og tilgængelighed kan sammenlignes med den fine serie "Kristendommen ifølge - ", her kan fx nævnes Tro mod ritualet.

Lektørudtalelse

Af

Merete Trap

Kristeligt dagblad

Af

Søren Hermansen (f. 1951-02-07)

d. 13. mar. 2023


Informationer og udgaver

Bog

2022

Ebog

2022