Gå til indholdDe taknemmelige : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

174 sider

Udgivet

2019

genre/form

romanOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Den ældre kvinde Misjka mister gradvist evnen til at tale og må flytte på plejehjem. Hun har hverken mand eller børn, men har et varmt venskab med naboen Marie, og snart blomstrer et venskab imellem Misjka og talepædagogen Jérôme


Anmeldelser (3)


19. aug. 2019

Rørende og gribende roman om den ældre kvinde Misjka, som ikke længere kan bo i eget hjem eller klare sig selv, og som langsomt mister taleevnen. For læsere af varme og eftertænksomme romaner.

Stille og roligt må Misjka erkende, at hun ikke længere kan klare sig selv og må flytte på et plejehjem. Hun er også ved at miste evnen til at tale, og får hjælp af talepædagogen Jérôme, til at øve udtale, og et venskab opstår. Misjka har hverken mand eller børn og får også hjælp af sin nabo Marie. Romanen beskriver Misjkas hverdag på plejehjemmet og alt det vi mennesker skal være taknemmelige for. Kapitlerne skifter imellem at have fokus på henholdsvis Maries og Jérômes venskab med Misjka. Bogen er anden del i en romantrilogi om menneskets følelser og første del i trilogien er De loyale


Stille og roligt må Misjka erkende, at hun ikke længere kan klare sig selv og må flytte på et plejehjem. Hun er også ved at miste evnen til at tale, og får hjælp af talepædagogen Jérôme, til at øve udtale, og et venskab opstår. Misjka har hverken mand eller børn og får også hjælp af sin nabo Marie. Romanen beskriver Misjkas hverdag på plejehjemmet og alt det vi mennesker skal være taknemmelige for. Kapitlerne skifter imellem at have fokus på henholdsvis Maries og Jérômes venskab med Misjka. Bogen er anden del i en romantrilogi om menneskets følelser og første del i trilogien er De loyale.

Vidunderlig humoristisk, varm og melankolsk roman som er en læseoplevelse som man ikke må gå glip af. Man lever sig helt ind i romanen og får stor medfølelse for de tre hovedpersoner. En veskrevet, sart og meget smuk roman, som kan anbefales til alle læsere som ønsker sig en roman man bliver rørt af.

Ønskes en lignende smuk, varm og rørende bog, så kan bogen Og hver morgen bliver vejen hjem længere og længere


af Fredrik Backman anbefales på det varmesteØnskes en lignende smuk, varm og rørende bog, så kan bogen Og hver morgen bliver vejen hjem længere og længere af Fredrik Backman anbefales på det varmeste.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Mendel

Politiken

Af

Sophie Engberg Sonne

d. 28. sep. 2019

Berlingske tidende

Af

Anne Sophia Hermansen

d. 30. aug. 2019


Informationer og udgaver

Bog

2019

Lydbog (net)

2019

Lydbog (cd-mp3)

2019

Ebog

2019