Gå til indholdDe tålte mosten : 39 kvindelige journalister


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

188 sider

Udgivet

2013

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Præsentation og artikler fra mere end 100 år af 39 kvindelige journalister, der på hver deres måde satte deres eget præg på journalistikken


Anmeldelser (3)


1. nov. 2013

Bogen indeholder udvalgte artikler fra 39 danske kvindelige journalister fra over 100 år i dansk journalistik. Henvender sig til dem, der interesserer sig for journalistikkens historie, kvinders vilkår i Danmark i perioden samt danske foregangskvinder. Egner sig til opgaveskrivning.

John Chr. Jørgensen har skrevet flere bøger om journalistik bl.a. Journalistik med stil : fra klassiske nyheder til fortælling. Han forsker og underviser i journalistik ved Københavns Universitet og har arbejdet som journalist på Politiken og Ekstra Bladet. De udvalgte artikler er en bred blanding af reportager, interviews, kommentarer, anmeldelser mm. fra perioden mellem 1888 og 2011. Alle har været trykt i forskellige aviser og blade rundt omkring i Danmark. Til hver artikel følger en kort biografi om journalisten, der fungerer som en god introduktion til både tekst og person. Branchen var hård og mandsdomineret, og de udvalgte tekster er fra flere af de kvinder, som kunne og turde være en stemme i det danske samfund. Teksterne og sproget er af meget blandet art og indhold, da den samlende faktor er journalisternes køn, og dermed viser bogen bredden i journalistikken.

Af bøgerne som forfatteren tidligere har lavet, er Da kvinderne blev journalister og Kommer De som ven eller som interviewer? : interviewets historie i Danmark to af de titler som har flere ligheder med De tålte mosten.

Bogen giver et spændende indblik i Danmarks historie gennem nogle af de mest markante kvindelige journalister.

Lektørudtalelse

Af

Frederik Nielsen

Journalisten

Af

Christine Elisabeth Møller

2013, nr. 15

Politiken

Af

Amalie Kestler

d. 16. mar. 2014


Informationer og udgaver

Bog

2013

Ebog

2013