Gå til indholdBøger / faglitteratur / biografier

De største feltherrer og deres krige


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

304 sider: ill. (nogle i farver) ; 33×28 cm

Udgivet

2008

Ophav

Jeremy Black(forfatter)
Genre og formbiografier

Beskrivelse


Om de største militære ledere gennem de sidste 2500 år - fra oldtiden til det 20. århundrede


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2008

af

af

Finn Windfeldt Hansen

d. 6. okt. 2008

Et introducerende opslags- og billedværk om feltherrer med appel til den (militær)historisk interesserede læser der tilbydes en kort fremstilling om nogle af historiens store generaler og deres militære slag. Smudsomslaget med Napoleon ved Marengo år 1800 kombineret med bogens øvrige udstyr sender klare signaler til potentielle læsere hvorfor mere formidling næppe er nødvendig.

Jeremy Black, engelsk historieprofessor, og med ham en kreds af militærhistorikere gennemgår 59 af historiens store hærførere. De ses såvel i den historiske kontekst som i det givne militære set-up med tilhørende militære taktiske og strategiske overvejelser m.v. Ikke-kyndige kan sagtens være med og det indenfor rammer af en overdådigt udstyret udgivelse med en rigdom af billeder (500+), kort, oversigter, vignetter og citater m.v. Alt sammen er det med til at forme billede og karakteristik af et kendt persongalleri fra Alexander den Store, Cæsar, Napoleon, Lord Nelson og frem til Eisenhower, general Giap m.fl.

Der er megen biografisk litteratur om bogens fremmeste aktører plus de 250 andre generaler m.v. der omtales i leksikalsk appendiks i bogen. En emnemæssig beslægtet udgivelse er Feltherrer : fra Alexander den Store til Norman Schwarzkopf, 2004 , red. Esben Mønster-Kjær, hvor 28 store hærførere portrætteres.

En bog der i et fornemt "coffee-table outfit" tilbyder sig med en stærk og overbevisende visuel tilgang til nogle af historiens mere spektakulære og skelsættende begivenheder.


Børsen

d. 17. okt. 2008

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 17. okt. 2008Informationer og udgaver

2008

Bog

Jeremy Black

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave