Gå til indholdDe sovendes land : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

159 sider

Udgivet

2016

genre/form

romanOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Da 91-årige tyske Wilhelmine brækker ryggen, ansættes 23-årige Jelisaveta til at passe hende. Forholdet mellem de to kvinder er fint, indtil Wilhelmine opdager, at Jelisaveta er russisk og det udløser en skyttegravskrig mellem dem. Wilhelmine har siden anden verdenskrig næret et dybtfølt had til russerne og båret på en mørk hemmelighed


Anmeldelser (3)


26. apr. 2016

Stærk læseoplevelse om de tråde anden verdenskrig trækker til nutiden og om hvordan fortidens mørke hemmeligheder kommer for en dag. Anbefales alle, der efterspørger en roman med noget på hjerte.

Da 91-årige tyske Wilhelmine brækker ryggen, ansætter svigerdatteren den 23-årige sygeplejerske Jelisaveta. Forholdet mellem de to kvinder er fint indtil Wilhelmine opdager, at Jelisaveta er russisk og det udløser en skyttegravskrig mellem dem. Wilhelmine bærer på en mørk hemmelighed fra anden verdenskrig og nærer et dybtfølt had til russerne. Efterhånden som Jelisaveta stykker Wilhelmines fortid sammen bid for bid, begynder hun også at forstå sin egen fortid, som ligeledes trækker tråde tilbage til anden verdenskrig. På dansk findes Hr. Mozart vågner op


af Eva BaronskyDa 91-årige tyske Wilhelmine brækker ryggen, ansætter svigerdatteren den 23-årige sygeplejerske Jelisaveta. Forholdet mellem de to kvinder er fint indtil Wilhelmine opdager, at Jelisaveta er russisk og det udløser en skyttegravskrig mellem dem. Wilhelmine bærer på en mørk hemmelighed fra anden verdenskrig og nærer et dybtfølt had til russerne. Efterhånden som Jelisaveta stykker Wilhelmines fortid sammen bid for bid, begynder hun også at forstå sin egen fortid, som ligeledes trækker tråde tilbage til anden verdenskrig. På dansk findes Hr. Mozart vågner op af Eva Baronsky.

Medrivende historie fortalt i en realistisk tone, som ikke kan undgå at berøre sin læser. Romanens primære omdrejningspunkt er de to kvinder i nutiden og det at leve med fortidens spøgelser mere end en decideret "krigsroman".

Romanens stemning og temaer minder mig om flere romaner: hvordan andre mennesker påvirker ens liv i Fra hus til hus


Renselse


Jeg hedder ikke Miriam


, den realistiske barske tone og forholdet mellem to kvinder i Renselse og om at bære på en mørk hemmelighed hele sit liv i Jeg hedder ikke MiriamRomanens stemning og temaer minder mig om flere romaner: hvordan andre mennesker påvirker ens liv i Fra hus til hus, den realistiske barske tone og forholdet mellem to kvinder i og om at bære på en mørk hemmelighed hele sit liv i Jeg hedder ikke MiriamRomanens stemning og temaer minder mig om flere romaner: hvordan andre mennesker påvirker ens liv i Fra hus til hus, den realistiske barske tone og forholdet mellem to kvinder i Renselse og om at bære på en mørk hemmelighed hele sit liv i Romanens stemning og temaer minder mig om flere romaner: hvordan andre mennesker påvirker ens liv i Fra hus til hus, den realistiske barske tone og forholdet mellem to kvinder i Renselse og om at bære på en mørk hemmelighed hele sit liv i Jeg hedder ikke Miriam.

Lektørudtalelse

Af

Line Hoffgaard

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Grete Jacobsen

2016-05-18

Weekendavisen

Af

Jørgen Herman Monrad

d. 13. maj. 2016


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2017

Lydbog (net)

2016

Bog

2016

Ebog

2016

Lydbog (cd-mp3)

2016

Lydbog (cd)

2016