Bøger / skønlitteratur / roman

De søvnløse : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
203 sider
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
roman, fremtidsfortællinger, dystopier, samfundskritik

Beskrivelse


Året er 2025 og krigen raser i Europa. I Tasiilaq - en lille østgrønlandsk bygd - følger vi et sommerdøgn på bygdens sygehus med dets op- og nedture, menneskeskæbner og den allestedsnærværende smukke, men barske natur.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2016

af

af

Christine Christensen

d. 15. apr. 2016

Krigen raser i Europa. Året er 2025 og lokaliteten Tasiilaq - en lille østgrønlandsk bygd. Her følger vi hverdagen på bygdens sygehus med dets op- og nedture, menneskeskæbner og den allestedsnærværende natur. Velegnet til læsekredse og yndere af ny dansk skønlitteratur generelt.

I en lille grønlandsk by ligger et hospital. På hospitalet arbejder en række forskellige fagfolk. Inden i den sammensatte personalegruppe er der fuldt af sorg, glæde, frygt, kærlighed, raseri og fortvivlelse. Blandt alle de følelser lever fortællingen. I løbet af et enkelt sommerdøgn møder vi den skizofrene Sivert, den kræftramte Carina, Overlæge Gordon og hans hemmelige elskerinde den tyske patient og tolken Henriette, med den gennemsigtige netundertrøje.

Med vanlig sproglig elegance beskriver Leine sammenholdet og fællesskabet i det lille samfund. Der er smukke beskrivelser af naturen og de mennesker, der lever og bor i dens nærvær, upåvirkede af det dystopiske Europa forfatteren varsler om få år. Selvom denne bog foregår i fremtiden er science fiction-delen meget nedtonet og fungerer mest som en samfundskritisk kommentar.

Minder om Kim Leines egen TunuGodhavnAlle ender i Nuuk og Iben Mondrups Godhavn der begge solidarisk fortæller om livet i Grønland. I den selvbiografiske Alle ender i Nuuk fortæller Bente Rosing om livet som sygeplejerske i GrønlandMinder om Kim Leines egen Tunu og Iben Mondrups der begge solidarisk fortæller om livet i Grønland. I den selvbiografiske Alle ender i Nuuk fortæller Bente Rosing om livet som sygeplejerske i GrønlandMinder om Kim Leines egen Tunu og Iben Mondrups Godhavn der begge solidarisk fortæller om livet i Grønland. I den selvbiografiske fortæller Bente Rosing om livet som sygeplejerske i Grønland.


Jyllands-posten

d. 27. apr. 2016

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 27. apr. 2016


Kristeligt dagblad

d. 26. apr. 2016

af

af

Lars Handesten

d. 26. apr. 2016


Berlingske tidende

d. 26. apr. 2016

af

af

Per Krogh Hansen

d. 26. apr. 2016


Politiken

d. 26. apr. 2016

af

af

Lasse Horne Kjældgaard

d. 26. apr. 2016


Information

d. 26. apr. 2016

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 26. apr. 2016


Weekendavisen

d. 29. apr. 2016

af

af

Klaus Rothstein

d. 29. apr. 2016


Børsen

d. 29. apr. 2016

af

af

Line Rasmussen

d. 29. apr. 2016