Gå til indholdDe søvnløse : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

203 sider

Udgivet

2017

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Året er 2025 og krigen raser i Europa. I Tasiilaq - en lille østgrønlandsk bygd - følger vi et sommerdøgn på bygdens sygehus med dets op- og nedture, menneskeskæbner og den allestedsnærværende smukke, men barske natur


Anmeldelser (9)


15. apr. 2016

Krigen raser i Europa. Året er 2025 og lokaliteten Tasiilaq - en lille østgrønlandsk bygd. Her følger vi hverdagen på bygdens sygehus med dets op- og nedture, menneskeskæbner og den allestedsnærværende natur. Velegnet til læsekredse og yndere af ny dansk skønlitteratur generelt.

I en lille grønlandsk by ligger et hospital. På hospitalet arbejder en række forskellige fagfolk. Inden i den sammensatte personalegruppe er der fuldt af sorg, glæde, frygt, kærlighed, raseri og fortvivlelse. Blandt alle de følelser lever fortællingen. I løbet af et enkelt sommerdøgn møder vi den skizofrene Sivert, den kræftramte Carina, Overlæge Gordon og hans hemmelige elskerinde den tyske patient og tolken Henriette, med den gennemsigtige netundertrøje.

Med vanlig sproglig elegance beskriver Leine sammenholdet og fællesskabet i det lille samfund. Der er smukke beskrivelser af naturen og de mennesker, der lever og bor i dens nærvær, upåvirkede af det dystopiske Europa forfatteren varsler om få år. Selvom denne bog foregår i fremtiden er science fiction-delen meget nedtonet og fungerer mest som en samfundskritisk kommentar.

Minder om Kim Leines egen Tunu


Godhavn


Alle ender i Nuuk


og Iben Mondrups Godhavn der begge solidarisk fortæller om livet i Grønland. I den selvbiografiske Alle ender i Nuuk fortæller Bente Rosing om livet som sygeplejerske i GrønlandMinder om Kim Leines egen Tunu og Iben Mondrups der begge solidarisk fortæller om livet i Grønland. I den selvbiografiske Alle ender i Nuuk fortæller Bente Rosing om livet som sygeplejerske i GrønlandMinder om Kim Leines egen Tunu og Iben Mondrups Godhavn der begge solidarisk fortæller om livet i Grønland. I den selvbiografiske fortæller Bente Rosing om livet som sygeplejerske i GrønlandMinder om Kim Leines egen Tunu og Iben Mondrups Godhavn der begge solidarisk fortæller om livet i Grønland. I den selvbiografiske Alle ender i Nuuk fortæller Bente Rosing om livet som sygeplejerske i Grønland.

Lektørudtalelse

Af

Christine Christensen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anny Skov Madsen

2016-04-26

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 27. apr. 2016

Kristeligt dagblad

Af

Lars Handesten

d. 26. apr. 2016

Berlingske tidende

Af

Per Krogh Hansen

d. 26. apr. 2016

Politiken

Af

Lasse Horne Kjældgaard

d. 26. apr. 2016

Information

Af

Erik Skyum-Nielsen

d. 26. apr. 2016

Weekendavisen

Af

Klaus Rothstein

d. 29. apr. 2016

Børsen

Af

Line Rasmussen

2016-04-29


Informationer og udgaver

Bog

2017

Bog

2016

Bog

2016

Lydbog (net)

2017

Lydbog (cd-mp3)

2017

Ebog

2016

Punktskrift

2016