Gå til indholdDe smukke vilde


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

309 sider

Udgivet

2012

genre/form

roman,

spænding,

humorOriginaludgave

2012


Beskrivelse


Chon og Ben driver et firma, som sælger den bedste pot i det sydlige Californien. Alt går godt indtil den dag, de får besked om at en mexicansk narkogruppe vil overtage deres forretning


Anmeldelser (5)


29. feb. 2012

Læsere til spændingsromaner af den barske men også humoristiske slags vil kunne nyde denne bog. Og selvfølgelig også de, der har læst Don Winslows 2 andre bøger på dansk. Selv om målgruppen mest er mænd, kan kvinderne også sagtens være med.

Don Winslow har efterhånden fået sin egen fanskare her i Danmark. Han er tilbage i fineste stil med denne roman, som også foregår i det sydlige Californien. Ben og Chon er det perfekte makkerskab, Ben er specialist i planter og økonomi og Chon er specialist i våben og brugen af dem. De driver et firma, som dyrker og sælger den bedste marihuana i det sydlige Californien. Desuden er begge vilde med Ophelia, som også er vilde med dem begge to, så det går rigtig godt. Indtil den dag de modtager en film med 9 afhuggede hoveder og et krav om, at lade sig indordne under en mexicansk mafiagruppe. Chon er en mand af få ord, men hans svar : Fuck dig, er meget dækkende - og så går den vilde jagt. Don Winslows stil er hel speciel. På trods af den til tider meget barske handling, er der også megen humor, og hans leg med ord er hel unik.

Der er skrevet mange romaner om mafiaen i USA, og af sammenlignelige forfattere kan jeg nævne Elmore Leonard og James Crumley.

En roman, der er så velskrevet, at den er en fornøjelse at læse. På trods af den barske handling er der også megen humor og smukke følelser i den. Romanen er netop blevet filmatiseret med Oliver Stone som instruktør og John Travolta i en af rollerne, så vi kan nok også vente efterspørgsel, når den får premiere omkring juli 2012.

Lektørudtalelse

Af

Anne Grete Jacobsen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Marianne Träff

2012-04-10

Litteratursiden.dk [online]

Af

Michael Krarup

2012-10-15

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 2. maj. 2012

Weekendavisen

Af

Rasmus Dahlberg

d. 24. aug. 2012


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2012

Bog

2012

Ebog

2012

Lydbog (cd-mp3)

2012

Lydbog (cd)

2012