Gå til indholdBøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

De Smukke Bjerge : Gasherbrum gruppen i Pakistan : med dagbøger af alle ekspeditionens deltagere


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

128 sider: ill. i farver

Udgivet

2010

Ophav

Bo Belvedere Christensen(forfatter, illustrator)
Genre og formrejsebeskrivelser, dagbøger, rejsedagbøger
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Beretning om en ekspedition til bjergene Gasherbrum i Karakoram i Pakistan


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jan. 2011

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 11. jan. 2011

Især udøvere af bjergbestigning udgør målgruppen, som også udgøres af andre med stor interesse for og lyst til sporten.

Forfatteren har redigeret og skrevet flere bøger om emnet. Desuden har han skrevet artikler og leveret reportager fra alverdens bjergtoppe. Denne seneste bog er beretningen om bestigningen af en top i Gasherbrum bjergene i Pakistan i 1998. Foruden en kort introduktion til området og et par afsluttende appendikser er resten af bogens tekst uddrag af deltagernes egne dagbøger. Kronologisk fortælles den samlede historie om turens strabadser undervejs mod den mere end 8000 meter høje top og ned igen. Teksten, der er nøgternt registrerende, suppleres af farvefotos, som tilsammen udgør 1/3 af bogens sider. De er desværre ikke alle gode, men værre er det, at de er trykt i for dårlig kvalitet. Bogen rører ikke mig som ikke-bjergbestigende læser på samme måde som mere engagerede beretninger, dertil virker bogen for lidt refererende her 13 år efter turen.

Bogen ligner mht. niveau, stil og trykkvalitet andre af forfatterens bøger fx Vertikalt og Ubetrådte tinder, og den tilfører kun udvalget af bøger om bjergbestigning meget lidt nyt.

Bog om en dansk bestigning i 1998 af en top i Gasherbrum-bjergene. Bogen vil være mest interessant for andre bjergbestigere, fordi den ikke virker særligt engageret for lænestolsrejsende læsere og samtidig er i dårlig trykkvalitet.Informationer og udgaver

2010

Bog

Bo Belvedere Christensen

Books on Demand

2017

Ebog

Bo Belvedere Christensen

Books on Demand