Bøger / faglitteratur til børn / quizzer

De små sangquizzer for 5-7 årige


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
88 sider: ill.
Udgivet
2012
Ophav
Genre og form
quizzer, quizbøger
Målgruppe

For 5-7-årige


Beskrivelse


Over 600 spørgsmål og svar om danske børnesange indenfor emnerne dyr, jul, farver, arbejde, tøj og kroppen, mad og drikke og navne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. jan. 2013

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 25. jan. 2013

En quizbog med mere end 600 spørgsmål til danske børnesange primært til 5-7-årige, men også lidt ældre børn i fx specialklasser vil kunne have glæde af bogen. Bogen kan bruges med en voksen som leder i børnehaver, skoler og i hjemmet, både i klasser, smågrupper og enkeltvis - i musikundervisningen, ved børnefødselsdage og fester.

Quizbogen tager udgangspunkt i tidens børnesange, både gamle klassiske og nye, som er udvalgt i samråd med lærere og pædagoger. Spørgsmålene til sangene er delt op i emner som dyr, jul, farver, tøj og kroppen, mad og drikke samt navne. Hvor det ikke umiddelbart fremgår, hvordan quizzen skal gennemføres, er der en kort instruktion til den voksne. Forfatteren skriver i forordet, at formålet med bogen er at opøve børnenes paratviden og sproglige bevidsthed under hensyn til deres sproglige og begrebsmæssige udvikling. Dette vil være en god forberedelse og støtte til den første læsning. Layoutet er indbydende med enkelte små stregtegninger. Forfatteren har skrevet adskillige letlæsningsbøger, fx serien om Bo.

For samme målgruppe er forfatterens De små julequizzer, De små quizzer 1-2-3, og De små dyrequizzer for 5-7 årige, udkommet. Der findes ikke andre quizbøger om sange for de små.

En fin lille quizbog med sange. Bogen lægger op til mange sjove og lærerige stunder mellem børn og voksne.