Gå til indholdDe skal bare se smukke ud : en beretning om slemme kvinder i Det Tredje Riges tjeneste


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

275 sider: ill.

Udgivet

2017

genre/form

biografierOriginaludgave

2017


Anmeldelser (1)


22. sep. 2017

Læsere med interesse for kvindernes forbrydelser i Det Tredje Riges tjeneste vil føle sig godt underholdt med denne bog. Vil også have interesse for læsere af kriminalhistorier og beretninger i stil med "Virkelighedens verden".

Ifølge den nazistiske ideologi var det kvindens opgave at "se smuk ud og bringe børn til verden". Virkeligheden så dog noget anderledes ud, idet kvinder blev tildelt mange forskellige roller i Det Tredje Rige. Bogen beskriver nogle af de slemme kvinder, og samler dem i kategorier, alt efter hvor de gjorde tjeneste. Den åbner med en beskrivelse af landsforræderne, hvor man bl.a kan læse om Grethe Bartram, som drevet af begæret efter penge, angav sin bror og sin fraskilte mand til Gestapo. I bogens øvrige afsnit er hovedvægten på de tyske vagter i nazisternes koncentrationslejre, hvor også de kvindelige læger og sygeplejersker, der bl.a. var involveret i udryddelsen af handicappede og medicinske og kirurgiske eksperimenter på fanger, beskrives.

En bog i den lettere ende, som giver et fint overblik over kvindernes forbrydelser under 2. verdenskrig og i et vist omfang deres skæbner efter krigen. Fin forside.

Forfatteren har tidligere udgivet Sorte enker og andre giftige hunkønsvæsener


Hitlers furier


Hitlers kvinder og Marlene


, en bog med kriminalhistorier. Andre har beskæftiget sig mere i dybden med kvindernes rolle i Det Tredje Riges ugerninger, fx Wendy Lower i Hitlers furier, og Guido Knopp, som i Hitlers kvinder og Marlene ser på de mere prominente kvinderForfatteren har tidligere udgivet Sorte enker og andre giftige hunkønsvæsener, en bog med kriminalhistorier. Andre har beskæftiget sig mere i dybden med kvindernes rolle i Det Tredje Riges ugerninger, fx Wendy Lower i , og Guido Knopp, som i Hitlers kvinder og Marlene ser på de mere prominente kvinderForfatteren har tidligere udgivet Sorte enker og andre giftige hunkønsvæsener, en bog med kriminalhistorier. Andre har beskæftiget sig mere i dybden med kvindernes rolle i Det Tredje Riges ugerninger, fx Wendy Lower i Hitlers furier, og Guido Knopp, som i ser på de mere prominente kvinderForfatteren har tidligere udgivet Sorte enker og andre giftige hunkønsvæsener, en bog med kriminalhistorier. Andre har beskæftiget sig mere i dybden med kvindernes rolle i Det Tredje Riges ugerninger, fx Wendy Lower i Hitlers furier, og Guido Knopp, som i Hitlers kvinder og Marlene ser på de mere prominente kvinder.

Lektørudtalelse

Af

Thomas Ry Andersen


Informationer og udgaver

Bog

2017