Gå til indholdDe sidste timer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

555 sider

Udgivet

2019

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Da pesten, den sorte død, går i land i det sydlige England i 1348, flygter de der kan. Endnu flere smittes og dør, men en lille gruppe mennesker forskanser sig i frivillig isolation under Lady Annes ledelse på godset Develish


Anmeldelser (1)


6. apr. 2018

I året 1348 fejer pesten over det sydvestlige England og lægger område efter område øde. Lady Anne af Develish vælger en radikal og usædvanlig løsning og samler alle, høj som lav, bag godsets mure for at undgå smitten. Kompakt roman for yndere af historiske moppedrenge.

Den lidet afholdte herremand Sir Richard er på frierfødder på sin uudholdelige datters vegne, da en ukendt, dødelig pestsygdom bryder ud. Heller ikke Sir Richard og hans følge går fri. Hjemme har hans progressive hustru Lady Anne længe, og med held, forsøgt at øge bevidstheden om hygiejne og skolegang og vælger nu at samle alle herresædets ansatte og de livegne inden for murene for at undgå pesten. Det ser ud til at lykkes, og isolationen laver om på de gængse magtstrukturer - helt efter ladyens hoved. Da forsyningerne er ved at slippe op, sendes en ekspedition ud for at recognoscere i de - måske - forladte landsbyer.

Historisk underholdning, der ikke efterlader nogen tvivl om, hvem der er gode og onde. Lady Anne er en moderne heltinde, omplantet til historiske kulisser. Men accepterer man den præmis, er både hendes person. tiden, miljøet og nogle af de øvrige karakterer, bl.a. datteren, trukket så tilpas spændende op, at man bliver ret skuffet ved den afsluttende tunge cliffhanger. Der kommer en fortsættelse.

Henvender sig til læsere af fx Ken Folletts "Kingsbridge-romanerne" og Ildefonso Falcones Havets katedral


Jordens arvinger


og Jordens arvingerHenvender sig til læsere af fx Ken Folletts "Kingsbridge-romanerne" og Ildefonso Falcones Havets katedral og Henvender sig til læsere af fx Ken Folletts "Kingsbridge-romanerne" og Ildefonso Falcones Havets katedral og Jordens arvinger.

Lektørudtalelse

Af

Helle Winther Olsen


Informationer og udgaver

Bog

2019

Bog

2018

Bog

2018

Lydbog (net)

2018

Lydbog (cd-mp3)

2018

Ebog

2018