Gå til indholdDe selvretfærdige : mit modsvar - for fællesfølelse og sammenhold


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

328 sider

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Politisk debat, der analyserer nogle af de akademiske og arrogante holdninger, som præger dele af den moderne venstrefløj ifølge Sahra Wagenknecht. Bl.a. i forhold til identitets- og symbolpolitik. For politisk interesserede


Anmeldelser (1)


24. sep. 2021

Politisk debat, der analyserer nogle af de akademiske og arrogante holdninger, som præger dele af den moderne venstrefløj ifølge Sahra Wagenknecht. Bl. a. i forhold til identitets- og symbolpolitik. For politisk interesserede.

Sahra Wagenknecht, der er medlem af den tyske forbundsdag for det venstreorienterede parti Die Linke, analyserer dele af den moderne venstrefløj. Wagenknecht beskriver, hvad hun anser for værende en skadelig tendens, blandt navnlig akademiske og socialt godt stillede venstreorienterede. På områder som flygtningepolitik, klimaforandringer eller mangfoldighed, så er det samme mønster. De mangfoldige og miljøbevidste akademikere fra storbyen kender svaret og har intet til overs for dem, der er uenige. Derimod fokuserer de ikke på klassiske venstreorienterede spørgsmål, såsom dårligt lønnet arbejdskraft, kontraktarbejdere og indvandringens problemer.

Skarp og velskrevet analyse af politiske tendenser på venstrefløjen. Wagenknecht formår med humor, sarkasme og ironi, at gøre det politiske indhold mere forståeligt. Samtidig tjener det også til at udgøre en bidende kritik.

Tidligere i år udkom Nordisk socialisme


: på vej mod en demokratisk økonomi, der også beskæftiger sig med debat og analyse af venstrefløjen, blot med udgangspunkt i Danmark. Også danske Lars Olsen og norske Magnus Marsdal, har skrevet bøger om lignende emnerTidligere i år udkom Nordisk socialisme : på vej mod en demokratisk økonomi, der også beskæftiger sig med debat og analyse af venstrefløjen, blot med udgangspunkt i Danmark. Også danske Lars Olsen og norske Magnus Marsdal, har skrevet bøger om lignende emner.

Lektørudtalelse

Af

Martin Minka Jensen


Informationer og udgaver

Bog

2021

Ebog

2021