Gå til indholdDe savnede


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

285 sider

Udgivet

2021

genre/form

roman,

romanerOriginaludgave

2014


Beskrivelse


Året er 1920. Hetties bror overlevede krigen, men er nedbrudt. Evelyn mistede sin kæreste og Ada sin søn. Kvindeskæbnerne bindes sammen, da der dukker en dørsælger op i Adas hjem med en hemmelighed


Anmeldelser (5)


22. maj. 2014

Henvender sig bredt til alle, der holder af en velskrevet fortælling om tab, sorg og det at hænge fast i fortiden. Flot forside og god bagside skal nok formidle bogen.

Forfatter Anna Pope er dramauddannet og har en ph.d. i creative writing. Dette er hendes debut. Året er 1920 og første verdenskrig er slut. Hettie tjener penge på en danseklub for at forsørge moderen og den hjemvendte bror, som kun er skyggen af sig selv. Han vækker Hettie om natten med sine skrig. Evelyn har mistet sin elskede og kan ikke finde glæde ved noget. Hun arbejder på et kontor, hvor adskillige krigsinvalide ansøger om pension. Ada har mistet sin eneste søn og ser ham allevegne og glemmer at leve i nuet. En dag kommer der en sælger hjem til Ada, som har en hemmelighed, der binder de tre kvinder sammen. Velskrevet bog, som formår at flette skæbnerne sammen på en elegant måde. Beskrivelserne af tab og magtesløshed fornemmer man i alt, kvinderne går igennem.

Om det at miste og have svært ved at genfinde sig selv findes Altid hos dig af Ernestam eller Faulks' Men fuglene synger alligevel. Disse 2 titler har begge 1. verdenskrig som kulisse. Dage med Lilly af Barry behandler også sorg, men fortalt gennem en længere tidsperiode.

Velskrevet roman om det at miste. Kvindeskæbner fra tiden efter 1. verdenskrig, som har en bred læserskare og med sit flotte udstyr, skal den nok få udlån.

Lektørudtalelse

Af

Stine Grabas

Litteratursiden.dk [online]

Af

Helle Regitze Boesen

2014-07-17

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 14. jun. 2014

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 26. jun. 2014

Politiken

Af

Marie Tetzlaff

d. 23. jun. 2014


Informationer og udgaver

Bog

2021

Bog

2014

Lydbog (net)

2015

Lydbog (net)

2014

Ebog

2014

Lydbog (cd-mp3)

2014

Lydbog (cd)

2014