Bøger / skønlitteratur / roman

De savnede


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
285 sider
Udgivet
2021
Ophav
Genre og form
roman, romaner
Originaludgave
2014

Beskrivelse


Året er 1920. Hetties bror overlevede krigen, men er nedbrudt. Evelyn mistede sin kæreste og Ada sin søn. Kvindeskæbnerne bindes sammen, da der dukker en dørsælger op i Adas hjem med en hemmelighed.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2014

af

af

Stine Grabas

d. 22. maj 2014

Henvender sig bredt til alle, der holder af en velskrevet fortælling om tab, sorg og det at hænge fast i fortiden. Flot forside og god bagside skal nok formidle bogen.

Forfatter Anna Pope er dramauddannet og har en ph.d. i creative writing. Dette er hendes debut. Året er 1920 og første verdenskrig er slut. Hettie tjener penge på en danseklub for at forsørge moderen og den hjemvendte bror, som kun er skyggen af sig selv. Han vækker Hettie om natten med sine skrig. Evelyn har mistet sin elskede og kan ikke finde glæde ved noget. Hun arbejder på et kontor, hvor adskillige krigsinvalide ansøger om pension. Ada har mistet sin eneste søn og ser ham allevegne og glemmer at leve i nuet. En dag kommer der en sælger hjem til Ada, som har en hemmelighed, der binder de tre kvinder sammen. Velskrevet bog, som formår at flette skæbnerne sammen på en elegant måde. Beskrivelserne af tab og magtesløshed fornemmer man i alt, kvinderne går igennem.

Om det at miste og have svært ved at genfinde sig selv findes Altid hos dig af Ernestam eller Faulks' Men fuglene synger alligevel. Disse 2 titler har begge 1. verdenskrig som kulisse. Dage med Lilly af Barry behandler også sorg, men fortalt gennem en længere tidsperiode.

Velskrevet roman om det at miste. Kvindeskæbner fra tiden efter 1. verdenskrig, som har en bred læserskare og med sit flotte udstyr, skal den nok få udlån.


Berlingske tidende

d. 14. juni 2014

af

af

Merete Reinholdt

d. 14. juni 2014


Jyllands-posten

d. 26. juni 2014

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 26. juni 2014