Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

De sårbare : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

177 sider

Udgivet

2022

Genre og formroman, romaner
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2022


Beskrivelse


Martin får flere og flere anfald af angst og kæmper for at klare sine fag på HF-studiet og holde styr på sin tilværelse. Måske må der professionel hjælp til? Er du ung/voksen og lider af angst eller interesserer du dig for sårbare unge er her en roman om en tilværelse med angst


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2022

af

af

Birgit Sloth

d. 26. aug. 2022

Martin får flere og flere anfald af angst og kæmper for at klare sine fag på HF-studiet og holde styr på sin tilværelse. Måske må der professionel hjælp til? Er du ung/voksen og lider af angst eller interesserer du dig for sårbare unge er her en roman om en tilværelse med angst.

Martin er tiltrukket af Elena, men hun bor sammen med Henrik, så hvorfor bliver hun ved med at kontakte Martin og have sex med ham? Martin er forvirret og kan ikke sige nej til Elena, selv om han må pjække og i forvejen har for stort fravær. Hans få venner er også udfordret og de dulmer usikkerheden med heavy metal og masser af alkohol. Martin søger hjælp i psykiatrien og får medicin, men den særegne matematiklærer og en gammel mand, som Martin tilfældigt møder og hjælper en dag, giver måske det afgørende skub. Forfatteren Thomas Alexander Jensen har tidlige skrevet om angst i digtsamlingerne Angstens besættelseEt kaotisk drama


og Et kaotisk dramaMartin er tiltrukket af Elena, men hun bor sammen med Henrik, så hvorfor bliver hun ved med at kontakte Martin og have sex med ham? Martin er forvirret og kan ikke sige nej til Elena, selv om han må pjække og i forvejen har for stort fravær. Hans få venner er også udfordret og de dulmer usikkerheden med heavy metal og masser af alkohol. Martin søger hjælp i psykiatrien og får medicin, men den særegne matematiklærer og en gammel mand, som Martin tilfældigt møder og hjælper en dag, giver måske det afgørende skub. Forfatteren Thomas Alexander Jensen har tidlige skrevet om angst i digtsamlingerne Angstens besættelse og .

Romanen er skrevet i jeg-form og giver et billede af, hvor forvirret og sårbar Martin er, og hvor handicappet han bliver af angsten. Sproget er lidt knudret, selv om det skal afspejle at Martin er en nørd. Teksten er desuden præget af overvældede mange metaforer, der ikke er helt vellykkede. Romanen er dog vigtig som en beretning om en udbredt psykisk sygdom, som mange går alene med.

Som det var førhandler om en ung mand der får angstanfald i gymnasietiden og om venskab.Informationer og udgaver

2022

Bog

Thomas Alexander Jensen (f. 1994)

Brændpunkt, 1. udgave

2022

Ebog

Thomas Alexander Jensen (f. 1994)

Brændpunkt, 1. udgave