Gå til indholdDe næste 5000 dage


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

92 sider: ill.

Udgivet

2010

genre/form

digteOriginaludgave

2010


Beskrivelse


Digte. I seks tekstdele, der med hvert sit udtryk omfatter erindring, naturvidenskabelig og personlig iagttagelse, lyrik og fotos, undersøges forholdet mellem det subjektive og det videnskabelige. Med temaer som tid, lys, kærlighed og skriveprocesser bliver teksterne en reflekterende leg med indhold og form


Anmeldelser (8)


10. aug. 2010

Bogen er med sin blanding af forkellige typer af tekster inden for prosa og lyrik for dem, der læser ny dansk litteratur og lyrik.

Debutbogen af Amalie Smith, født i 1985, består af seks tekstdele med hvert sit udtryk. Der er en del temaer i spil: erindring, naturvidenskab, tid, dobbeltbevidsthed, bevægelser og skriveprocesser. Her er en tekst om en voksen, der vender tilbage til sin barndoms ferieland og oplever det som forandret. En tekst handler om naturvidenskab, om Lene Hau, der standsede lyset. I "Stalkerprotokol" iagttager forfatteren egne bevægelser og handlinger som i et drama. "Alle døre åbne" er skrevet som lyrik og handler både om kærlighed og tab samt signalerer skriveprocesser, idet det overstregede også er taget med. Små sort-hvide fotos. Omslaget er takkede stålpidser vist som i et spejlkabinet.

Ida Marie Hede: Seancer, 2009 eksperimenterer også i sine tekster med psyke og naturvidenskab.

Iagttagende og søgende udforsker den debuterende forfatter muligheder for at være til stede i flere dimensioner på samme tid. Gennem erindring, naturvidenskabelig iagttagelse, hvor tid og lys er vigtig, ser hun forskydninger, der gør virkeligheden flydende. I sproget og teksternes blanding af små prosastykker, drama og digt ses også en spændstig leg med form, indhold og processer. Alt er undervejs og muligt. Bogen er for den reflekterende lyriklæser, der gerne vil lege med.

Lektørudtalelse

Af

Anny Skov Madsen

Politiken

Af

Marie Tetzlaff

d. 21. aug. 2010

Berlingske tidende

Af

Mai Misfeldt

d. 24. sep. 2010

Kristeligt dagblad

Af

Anders Juhl Rasmussen

d. 15. sep. 2010

Information

Af

Tue Andersen Nexø

d. 27. aug. 2010

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 17. sep. 2010

Standart

Af

Jakob Østergaard Nielsen

Årg. 24, nr. 4 (2010)

Kritik

Af

Lars Handesten

Årg. 43, nr. 198 (2010)


Informationer og udgaver

Ebog

2014

Ebog

2010

Bog

2010