Gå til indholdDe mindste : godt begyndt i daginstitution og dagpleje


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

185 sider: ill.

Udgivet

2009

Originaludgave

2009


Anmeldelser (1)


26. nov. 2009

Bogen henvender sig til pædagoger, dagplejere, pædagogstuderende og forældre til børn fra 0-3 år.

De mindste er et glødende engageret forsvarsskrift for vores mindste medborgere. Gennem eksempler fra hverdagen i forskellige dagplejer og daginstitutioner viser forfatterne, hvor afgørende det er for børnenes sunde udvikling, livskvalitet og indlæring, at de mødes med respekt, ligeværdighed og anerkendelse. En væsentlig problematik er ifølge forfatterne, at børn i dag "ikke lærer af livet men om livet", hvorfor de også lægger fokus på det at leve sammen med børnene, i højere grad end at opdrage på dem, når det gælder socialiseringen. Bogen er inddelt i ti små kapitler, der kommer ind på bl.a. sprog, leg, læring og kultur. Kapitel 9 er viet en undersøgelse af voksne, der ikke erindrer at være blevet skældt ud som børn. Sidste kapitel redegør for FN's konvention om børns rettigheder og dens relevans for aldersgruppen 0-3.

Bogen bygger på det værdisæt, vi kender fra Erik Sigsgaards tidligere bøger. Ninni Sandviks Til at begynde med fra 1997 omhandler samme aldersgruppe men i en helt anden stil. Det gælder også Schouenborgs opsang Velfærdsyngel fra 2001, der er mere politisk.

Selvom jeg ikke selv længere har børn i den alder, var jeg meget optaget af bogen, der satte mange tanker i gang om det at være lille barn og voksen sammen med det lille barn i dagens Danmark. Alle inden for målgruppen vil få stor glæde af denne indsigtsfulde og varme fortale for de mindste.

Lektørudtalelse

Af

Laura Michelsen


Informationer og udgaver

Ebog

2019

Bog

2009

Bog

2009