Bøger / faglitteratur / opskrifter

De kalder ham sølvræven


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
399 sider: ill. (nogle i farver) ; 28 cm
Udgivet
2019
Ophav
Genre og form
opskrifter, erindringer, biografier

Beskrivelse


Kokken Jens Peter Kolbecks (f. 1947) livsfortælling med minder og anekdoter fra en lang karriere i kokkefaget. Indeholder en lang række af opskrifter på Kolbecks signaturretter samt 23 sauceopskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jan. 2019

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 11. jan. 2019

Kokkehistorie for feinschmeckere om kokken Jens Peter Kolbeck. Det er historien om hans vej fra moderens kødgryder til de bonede gulve krydret med opskrifter.

Bogen er en blanding af biografi og kogebog - mest biografi, men med mange opskrifter. Det er historien om kokken Jens Peter Kolbeck (JPK) fra Sønderjylland og hans rejse ud for at opleve den kulinariske verden og lære af de store kokkemestre som fx Paul Bocouse. Han kommer meget omkring, Frankrig står stærkest, bl.a. til restauranter som Auberge de l'Ill og La Pyramide. Hjemme i Danmark er han bl.a. hofkok for HM Dronning Magrethe II og Prins Henrik. JPK kaldes også for "Kongen af saucer", da det er hans store passion. Der er derfor 23 sauceopskrifter i bogen, sammen med en lang række af opskrifter fra hans lange karriere. Bagest er der et register.

Det er som sagt en bog for feinschmeckere i kokkenes verden, og hans historie vil nok mest være interessant i snævrere kredse. Opskrifterne er i den svære ende, ofte med specielle ingredienser. Jeg savner en indholdsfortegnelse, specielt fordi bogen er bygget op omkring JPKs historie og i første halvdel krydres med opskrifter, mens anden halvdel kun er opskrifter.

Man kan også læse om JPK i bl.a. Danske kokkeDanmarks gastronomiske revolution. En anden sammenlignelig bog om danske kokke er: Danmarks gastronomiske revolution, hvor der fortælles om de kendte danske kokkes liv gennem interviewsMan kan også læse om JPK i bl.a. Danske kokke. En anden sammenlignelig bog om danske kokke er: , hvor der fortælles om de kendte danske kokkes liv gennem interviews.