Bøger / faglitteratur / bibliografier

De gudsforladtes gud : kristendom efter postmodernismen


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


I denne bog argumenterer Lars Sandbeck for, at det opståede skisma mellem lægmands og præst/teologs kristendomsopfattelse for en stor del skyldes en fundamental nyorientering i forståelsen af det kristne sprog. Lars Sandbeck analyserer den teologiske vending mod det mytisk-poetiske sprog hos Amos Niven Wilder, Peter Kemp og Johannes Sløk. Bogen bidrager til en bedre forståelse af den kristendomsopfattelse, der er dominerende blandt præster, men tilsyneladende ikke i befolkningen.

Indhold

Postmoderne filosofi og teologi (Modernitetens dårlige samvittighed ; Afsekularisering og teologi i det postmoderne) ; Gud - efter postmodernismen (Guds død ; Guds svaghed ; Guds foranderlighed)


Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2012

af

af

Hans Michelsen

d. 19. sep. 2012

Bogen henvender sig til moderne, reflekterende kristne, der søger en måde at tale om Gud på i dag.

I bogen kommer forfatteren med et bud på et svar. Sammen med postmodernisterne afviser Lars Sandbeck forestillingen om den almægtige Gud og hans konklusion er, at kristendommens Gud må forstås i lyset af Kristi råb på korset: "Min Gud, min Gud! Hvorfor har du forladt mig?". De gudsforladte er den store gruppe af moderne kristne, der ønsker at tale om og tro på Gud, men som samtidig føler sig fremmedgjorte overfor metafysiske og overnaturlige opfattelser af det guddommelige. Bogen falder i to dele, hvoraf den første er en omfattende analyse af postmodernismen og i den anden del formulerer forfatteren sit eget bud på en tidssvarende måde at tale om Gud. Forfatteren er cand.theol. og ph.d.

Af samme forfatter om lignende emner ses bl.a. Gudløse hjerner : et opgør med de nye ateister, 2009 og Religionskritik efter Guds død, 2009.

Samtidig med at bogen er interessant og læseværdig bevæger den sig på et filosofisk og teologisk højt niveau. Forfatterens synspunkter vil sandsynligvis vække debat blandt kolleger.


Jyllands-posten

d. 28. sep. 2012

af

af

Henrik Gade Jensen

d. 28. sep. 2012


Kristeligt dagblad

d. 28. sep. 2012

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 28. sep. 2012


Weekendavisen

d. 4. jan. 2013

af

af

Kai Sørlander

d. 4. jan. 2013


Dansk kirketidende

Årg. 164, nr. 11 (2012)

af

af

Rasmus Nøjgaard

Årg. 164, nr. 11 (2012)


Præsteforeningens blad

Årg. 102, nr. 44 (2012)

af

af

Thomas Reinholdt Rasmussen

Årg. 102, nr. 44 (2012)