Bøger / faglitteratur / billedværker

De forladte danske hjem


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
205 sider: ill. i farver ; 22×28 cm
Udgivet
2018
Ophav
Genre og form
billedværker, fotografier

Beskrivelse


Gennem 10 år har fotograferne Elhøj & Kirckhoff dokumenteret forladte hjem i Danmark der ser ud nøjagtig som da beboerne forlod dem. Med biddrag fra 14 forskellige forfattere som belyser fotografierne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Camilla Sejerøe

d. 18. dec. 2018

Fotobog med billeder fra stemningsfulde, forladte hjem. Billederne - og de få tekster - vil tale til alle, der elsker gode historier.

Elhøj & Kirckhoff har i mange år rejst i store dele af verden og taget fotos af forladte steder. De har samtidig taget billeder i Danmark, og dem ser vi her. Ind i mellem er der tekster af så forskellige mennesker som Henrik Nordbrandt, Svend Brinkmann og Kaare Dybvad, for at nævne nogle stykker. Alle fotos er i farver og har samme format. Nederst på hvert billede er navnet på den, der har efterladt boet.

På én gang en smuk og sørgmodig bog. Billederne er betagende og historiefortællende og stiller allesammen spørgsmålet: hvad skete der? Hvorfor endte det sådan her? De fortæller konkrete historier om det levede liv, og samtidig fortæller de eventyr.

Forladte steder er altid interessante, og ud over nærværende forfatteres øvrige bøger om udenlandske steder, findes : Fortællinger fra 20 ubeboede danske øer fra 2017, der også er særdeles fascinerende.Informationer og udgaver