Gå til indholdBøger / faglitteratur / bibliografi

De fire isbjerge : om verdens største udfordringer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

193 sider

Udgivet

2018

Ophav
Genre og formbibliografi
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Verden står over for fire store problemkomplekser og isbjerge, der er indbyrdes afhængige. De fire isbjerge er: det demografiske, det økonomiske, det økologiske og det demokratiske isbjerg. Forfatteren analyserer problemerne fra et vestligt synspunkt og anviser konkrete løsninger


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj. 2018

af

af

Jytte Bræmer

d. 9. maj. 2018

Verden står overfor fire store problemkomplekser, der er indbyrdes afhængige. Forfatteren analyserer med sin store viden problemerne fra et vestligt synspunkt og anviser konkrete løsninger. For alle med interesse for samfundsudvikling i det brede perspektiv.

De fire isbjerge er et andet udtryk for verdens fire største udfordringer i de kommende årtier. Den første er de demografiske forskydninger, der flytter befolkningsbalancen i verden og kan give store geopolitiske konsekvenser. Den anden er et økonomisk isbjerg, hvor verdenshandelen forskydes, og der skabes en ny økonomisk verdensorden. Den tredje er klimaudfordringen, hvor store grupper af befolkninger bliver fordrevet pga. tørke eller oversvømmelse med store folkevandringer og sikkerhedspolitiske problemer til følge. Den sidste er den demokratiske udfordring. Skal verdens problemer overvindes, kræves der stærke demokratier. Derfor er det bekymrende at se det pres mod demokratierne i den vestlige verden, der viser sig i øjeblikket.

Det er en kollosal baggrundsviden, der ligger til grund for Per Stig Møllers analyser. Det er en kompakt og informationsmættet bog, ikke lige en man hurtigt skimmer igennem. Men den er på ingen måde svært sprogligt tilgængelig, og er på et abstraktionsniveau, hvor den almindelig samfundsinteresserede borger kan være med. En vægtig, klog og velskrevet bog med en bred målgruppe.

Global vækst - globale kriseromhandler ligeledes de globale udfordringer.


Berlingske tidende

d. 9. jun. 2018

af

af

Peter Nedergaard

d. 9. jun. 2018


Kristeligt dagblad

d. 2. jun. 2018

af

af

Henrik Hoffmann-Hansen

d. 2. jun. 2018


Jyllands-posten

d. 15. jun. 2018

af

af

Jette Elbæk Maressa

d. 15. jun. 2018


Weekendavisen

d. 25. maj. 2018

af

af

Anne Knudsen (f. 1948)

d. 25. maj. 2018Informationer og udgaver

2018

Bog

Per Stig Møller (f. 1942)

Gyldendal, 1. udgave

2018

Ebog

Per Stig Møller (f. 1942)

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2018

Lydbog (net)

indlæser: Henrik Hartvig Jørgensen

Gyldendal

2018

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Henrik Hartvig Jørgensen

Gyldendal