Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

De fem løvers dal


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

316 sider

Udgivet

2016

Ophav

Ken Follett(forfatter)

Mogens Boisen(oversætter)
Genre og formroman, spænding
Originaludgave

1985


Beskrivelse


En ung idealistisk kvinde arbejder sammen med sin mand, der er læge, i det krigshærgede Afghanistan. Da hun afslører ham som russisk spion, og hendes tidligere elsker, der er CIA-agent, dukker op, tager begivenhederne fart


Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Hans Jørgensen

d. 18. dec. 2018

Bøger om krigen i Afghanistan har ofte et problem med lokalkoloritten. Hvem har været i Afghanistan, hvad ved vi om krigen, og hvem kan beskrive Kabuls gyder og Nuristans bjerge som f.eks.Deighton og Freemantle kan beskrive Europa. - - Seymour: In honour bound. - 1984 og Gjerseth: Chakoo. - 1985, er begge udmærkede beskrivelser fra Afghanistan. - Ken Follet's De fem løvers dal erden nyeste. Historien: 1981, Paris. Ellis Thaler lever under dække som CIA-agent og træffer her Jane. Jane er ikke upåvirket af den billedskønne Jean-Pierre. Jean-Pierre er dog agent for KGB. Åretefter i 1982, finder vi både Jane og Jean-Pierre i Afghanistan som læge og sygeplejerske. Jean-Pierres vigtigste opgave er dog at hjælpe russerne med at fange Masud, den farligste guerilla-leder. -Midt i Afghanistans bjerge dukker så Ellis op, der naturligvis aldrig har glemt Jane. - Bogen slutter med Ellis og Janes spændende flugt gennem de vildsomme og snedækte bjerge i Nuristan med denforsmåede husbond,Jean-Pierre, og russerne i hælene. Bogen er rimelig velskreven, spændende og underholdende. Den mangler egentlig personkarakteristikker og lokalkolorit, ja, så er hele historienog personerne ret usandsynlige.- Men den er da spændende.


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jun. 2016

af

af

Per Månson

d. 3. jun. 2016

Jane hjælper sin mand Jean-Pierre, der er læge blandt de afghanske modstandskæmpere mod den sovjetiske besættelsesmagt. Da hendes ekskæreste Ellis dukker op bliver det tydeligt, at Jean-Pierre spiller et farligt dobbeltspil. For alle læsere af gode thrillere.

En række angreb på forsyningskonvojer til en afghansk bjergguerillagruppe får Jane til at nære mistanke om at hendes mand, der er læge for gruppen, har en finger med i spillet. Det bringer hende på en farefuld flugt sammen med sin ekskæreste, Ellis, med sovjetiske specialstyrker i hælene. Bogen udkom første gang på dansk i 1986.

Selv om bogen har en del år på bagen holder den stadig et højt spændingsniveau. Follett skriver som altid godt og detaljeret.

Romanen er fra Folletts thriller-periode med andre titler som NulkodenNålens øje


og Nålens øjeRomanen er fra Folletts thriller-periode med andre titler som Nulkoden og .


Aarhuus stiftstidende

d. 4. feb. 1987

af

af

Hust

d. 4. feb. 1987


Jyllands-posten

d. 27. jan. 1987

af

af

L.

d. 27. jan. 1987


Berlingske tidende

d. 4. feb. 1987

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 4. feb. 1987


Aktuelt

d. 23. mar. 1987

af

af

Tom Ekeroth

d. 23. mar. 1987Informationer og udgaver

2016

Bog

Ken Follett

Cicero, 6. udgave

2014

Bog

Ken Follett

Cicero, 5. udgave

2011

Bog

Ken Follett

Cicero, 4. udgave

1990

Bog

Ken Follett

Det Ny Lademann

1987

Bog

Ken Follett

Danmark, Bogklub

1987

Bog

Ken Follett

Lademann

2016

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Bent Otto Hansen

Cicero,AV Forlaget Den Grimme Ælling

2011

E-bog

Ken Follett

Cicero, 1. ebog udgave

2016

Lydbog (online)

indlæser: Bent Otto Hansen

Rosinante

2017

Punktskrift

Ken Follett

Nota