Gå til indholdDe elegante : portrætter af elleve danske prosaister


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

166 sider

Udgivet

2018

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Om den såkaldt "elegante" stil, som især forfattere og journalister som Herman Bang, Agnes Henningsen, Knud Sønderby, Andreas Vinding, Kai Friis Møller og Loulou Lassen mestrede, især fra omkring århundredeskiftet og frem


Anmeldelser (4)


27. feb. 2018

Interessant bog om den "elegante" genre, der omfattede nogle forfattere og journalister i første halvdel af 1900-tallet. For interesserede i litteraturhistorie og litteraturstil.

John Christian Jørgensen er lektor emeritus og har som forfatter og anmelder ved flere dagblade især beskæftiget sig med litteraturkritik og analyse. Feltet for bogen er den såkaldt "elegante" stil, som især forfattere og journalister som Herman Bang, Agnes Henningsen, Knud Sønderby, Andreas Vinding, Kai Friis Møller og Loulou Lassen mestrede, især fra omkring århundredeskiftet og frem. Fra nyere tid er kritikere som Hans Hertel og Henrik Wivel eksempler. Alle portrætteres i bogen med udvalgte eksempler på den særlige stil, hvor sagprosaens emne og skribentens egne virkemidler vikles sammen til en særlig genre. Med litteraturliste.

JCJs læsninger er rigtig fine. De giver indblik i og genbesøger nogle ældre forfatterskaber og reportager med en særlig vinkel, vi ikke møder så ofte. Genstandsfeltet er erindringsstof, portrætter og interviews samt journalistiske reportager. JCJs læsninger og hans valg af dem er eksemplariske. JCJ beskriver også relationerne og begivenheder mellem personerne inden for den elegante stil, der ofte var tæt på hinanden med rod i det storkøbenhavnske liv.

JCJs egne bøger om journalistik og kritik er oplagte. Derudover behandler Bo Hakon Jørgensens Møder med mere


også særlig elegant prosastil hos forskellige forfattereJCJs egne bøger om journalistik og kritik er oplagte. Derudover behandler Bo Hakon Jørgensens Møder med mere også særlig elegant prosastil hos forskellige forfattere.

Lektørudtalelse

Af

Kent Skov

Politiken

Af

Bettina Heltberg

d. 8. apr. 2018

Kristeligt dagblad

Af

Rasmus Vangshardt

d. 20. mar. 2018

Weekendavisen

Af

Linea Maja Ernst

d. 27. jul. 2018


Informationer og udgaver

Bog

2018