Gå til indholdDe døde og de ufødte : kriminalroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

411 sider

Udgivet

2020

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Krimi. Politiassistent Lars Winkler får sin sag for, da to mænd mejes ned med en maskinpistol i København. For hvordan hænger den brutale likvidering sammen med en gammel mordsag fra 1983?


Anmeldelser (3)


27. feb. 2018

To mænd mejes ned med en maskinpistol i København. Men hvordan hænger den brutale likvidering sammen med en gammel mordsag fra 1983? Til læsere af nordiske krimier/spændingsromaner.

To mænd skydes brutalt ned på Slotsholmen i København. En kvinde søger efter sin biologiske mor i Vietnam. En gammel og bestialsk mordsag fra 1983, hvor en kvinde blev brutalt myrdet og parteret. Hvordan disse ting hænger sammen, er det nu op til politiassistent Lars Winkler at opklare. Samtidig må Lars slås med problemer i privaten: Lars har gjort sin ekskone gravid og det har hans nuværende kæreste, og kollega, Sanne ikke det godt med. Femte selvstændige bind i serien om Lars Winkler.

Melander hører bestemt til blandt de bedste indenfor den moderne nordiske krimigenre. Sproget er godt, kapslet ind af præcise og stemningsfulde beskrivelser af personer og steder. "De døde og de ufødte" tager sig god tid - det tilføjer historien en vigtig grad af realisme - og det store plot foldes langsomt og sikkert ud. Koblingen til Vietnam er både spændende og skræmmende. Mit eneste kritikpunkt er, at der går lidt for meget James Bond i klimakset på Glyptoteket. Heldigvis runder Melander fortællingen fornemt af og man glæder sig allerede til næste bind i serien om Lars Winkler.

De foregående bind i serien, hvor den første var Øjesten


, og der er klare paralleller, både i i forhold til indhold og kvalitet, til Jesper Steins forfatterskabDe foregående bind i serien, hvor den første var Øjesten, og der er klare paralleller, både i i forhold til indhold og kvalitet, til Jesper Steins forfatterskab.

Lektørudtalelse

Af

Jacob Holm Krogsøe

Politiken

Af

Sophie Engberg Sonne

d. 17. mar. 2018

Information

Af

Thomas Thurah

d. 16. mar. 2018


Informationer og udgaver

Bog

2020

Bog

2018

Lydbog (cd-mp3)

2018

Lydbog (cd-mp3)

2018

Lydbog (net)

2018

Ebog

2018