Gå til indholdDe døde fylder dagene med en smag af mønter : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

173 sider

Udgivet

2019

Originaludgave

2019


Beskrivelse


En russisk mand betaler en prostitueret for at tale med ham en hel nat på en bar. Det bliver en samtale om Tjernobylulykken, opvækst, kærlighed og tab


Anmeldelser (6)


9. aug. 2019

En russisk mand betaler en prostitueret for at tale med ham en hel nat på en bar. Det bliver en samtale om Tjernobylulykken, opvækst, kærlighed og tab. For læsere af eksperimenterende og poetisk litteratur.

Den russiske hovedperson rejser til Estland, hvor han møder en prostitueret kvinde på en bar og betaler hende for en hel nat. Natten går kun med samtale og de taler om alt fra politik, familie, kærlighed, dagbogsskriveri og ikke mindst Tjernobylulykken i 1986.

En fin og anderledes fortælling, der over tid kun strækker sig den ene nat, de to mennesker mødes og taler sammen. Elegant skifter fortællingen fra dialog til erindringer fra hovedpersonens barndom og ungdom. Fra stormagt til fald og ulykken, som ændrede det hele. Romanen består af korte kapitler, sætningerne er ligeledes korte, hvilket gør fortællingen intens og komprimeret.

Tjernobylulykken beskrives også i romaner som Efter mørkets frembrud


Baba Dunja og kærligheden


En hest kommer ind på en bar


og Baba Dunja og kærligheden. Den intense og komprimerede fortælling kan i stil og stemning sammenlignes med En hest kommer ind på en barTjernobylulykken beskrives også i romaner som Efter mørkets frembrud og . Den intense og komprimerede fortælling kan i stil og stemning sammenlignes med En hest kommer ind på en barTjernobylulykken beskrives også i romaner som Efter mørkets frembrud og Baba Dunja og kærligheden. Den intense og komprimerede fortælling kan i stil og stemning sammenlignes med Tjernobylulykken beskrives også i romaner som Efter mørkets frembrud og Baba Dunja og kærligheden. Den intense og komprimerede fortælling kan i stil og stemning sammenlignes med En hest kommer ind på en bar.

Lektørudtalelse

Af

Karina Høyer

Atlas [online]

Af

Mikkel Thulstrup Nielsen

2019-12-02

Den smalle bog [online]

Af

Egil Hvid-Olsen

2020-06-23

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jette Holmgaard Greibe

2019-12-05

Politiken

Af

Alexander Vesterlund

d. 20. dec. 2019

Standart

Af

Karsten Sand Iversen

Årg. 33 nr. 4 (2019)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2020

Punktskrift

2020

Bog

2019

Ebog

2019