Gå til indholdBøger / faglitteratur / bibliografi

De danske varulve : en politimands efterforskning af ukendt besættelseshistorie


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

213 sider: ill.

Udgivet

2015

Ophav
Genre og formbibliografi
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Forfatteren kom ved et tilfælde på sporet af "Varulvene", en gruppe af tyske kollaboratører, der havde fået til opgave at forsætte kampen i Danmark efter en tysk overgivelse. Om gruppens etablering, besættelsesmagtens rolle, fremtrædende aktører og om retsopgøret efter krigen


Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj. 2015

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 22. maj. 2015

Om de danske varulve omkring afslutningen af 2. Verdenskrig. For interesserede i besættelsestiden, varulvebevægelsen og politiefterforskning.

Forfatteren er kriminalassistent og fandt ved en tilfældighed på Politigården en pakke hvis indhold kunne relateres til den danske varulvebevægelse. Varulvene var Himmlers opfindelse, og tanken var at lokale skulle fortsætte kampen efter tysk overgivelse. Leth Pedersen kombinerer sin viden om besættelsen med erfaringer som politimand og beretter om varulvebevægelsens etablering, besættelsesmagtens rolle, fremtrædende aktører, våbendepoter og -udgravninger. Skrevet på baggrund af omfattende kildemateriale og forsynet med samtidige fotos, kilde- og depotoversigter m.v.

Der var en del opmærksomhed om varulvebevægelsen ved krigens afslutning og årene derefter. Leth Pedersen er på samme tid en både vidende og grundig amatørhistoriker og kriminalassistent, og det er i høj grad hans fortjeneste, at varulvenes hensigter er kommet for dagen. Han har med indlevelse og engagement skrevet en spændende og letlæst beretning om bevægelsen.

Der findes ikke noget selvstændigt værk om Varulvebevægelsen, men nogle af krigens terrorgrupper og deres bannerførere er behandlet flere steder, fx PetergruppenDen aarhusianske massemorder


og Den aarhusianske massemorderDer findes ikke noget selvstændigt værk om Varulvebevægelsen, men nogle af krigens terrorgrupper og deres bannerførere er behandlet flere steder, fx Petergruppen og .


Krigsvidenskab.dk [online]

d. 20. apr. 2016

af

af

Niels Bo Poulsen

d. 20. apr. 2016


Berlingske tidende

d. 8. jun. 2015

af

af

Bent Blüdnikow

d. 8. jun. 2015


Jyllands-posten

d. 30. jun. 2015

af

af

Gerhardt Eriksen

d. 30. jun. 2015


Kristeligt dagblad

d. 13. jun. 2015

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 13. jun. 2015


Weekendavisen

d. 10. jul. 2015

af

af

Claus Bundgaard Christensen

d. 10. jul. 2015Informationer og udgaver

2015

Bog

Erland Leth Pedersen (f. 1957)

Politiken, 1. udgave

2015

Ebog

Erland Leth Pedersen (f. 1957)

Politiken, 1. udgave

2015

Lydbog (net)

indlæser: Jesper Bøllehuus

Politiken

2015

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Jesper Bøllehuus

Politiken