Gå til indholdDe danske træer : sidestykke til Trækfuglene


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

63 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2014

Originaludgave

2014


Beskrivelse


Klassiske naturdigte om danske træer. Træerne er desuden afbildet i fotos, tegninger og grafik og med tilhørende noter om anvendelse, myter og folketro


Anmeldelser (3)


12. nov. 2014

Blichers klassiske naturdigte om de danske træer, som genudgives i 200-året for Blichers debut i 1814. Til læsere af klassisk dansk litteratur og interesserede i myter og historier om danske træer.

Kun udgivet ganske få gange før og kendt under titlen Min Vinterbestilling


Trækfuglene


. Var oprindeligt, fra Blichers side, tænkt som et sidestykke til Trækfuglene (Ill. Johannes Larsen) og rummer digte om alle de almindelige danske træer. Bichers digte om de enkelte træer er tilsvarende afbildet i tegninger, grafik og Erik Harbos fotos. Med noter om bl.a. anvendelse, lægemidler, myter og folketroKun udgivet ganske få gange før og kendt under titlen Min Vinterbestilling. Var oprindeligt, fra Blichers side, tænkt som et sidestykke til (Ill. Johannes Larsen) og rummer digte om alle de almindelige danske træer. Bichers digte om de enkelte træer er tilsvarende afbildet i tegninger, grafik og Erik Harbos fotos. Med noter om bl.a. anvendelse, lægemidler, myter og folketroKun udgivet ganske få gange før og kendt under titlen Min Vinterbestilling. Var oprindeligt, fra Blichers side, tænkt som et sidestykke til Trækfuglene (Ill. Johannes Larsen) og rummer digte om alle de almindelige danske træer. Bichers digte om de enkelte træer er tilsvarende afbildet i tegninger, grafik og Erik Harbos fotos. Med noter om bl.a. anvendelse, lægemidler, myter og folketro.

Smuk udgivelse fra Blicher-Selskabet som balancerer fint mellem Blichers digte, noter og illustrationer.

Findes kun i udgaver fra 1840'erne og i Jordbærret og andre noveller


fra 1988, som er ganske anderledes end nærværende udgaveFindes kun i udgaver fra 1840'erne og i Jordbærret og andre noveller fra 1988, som er ganske anderledes end nærværende udgave.

Lektørudtalelse

Af

Henrik H Pedersen

Berlingske tidende

Af

Jørgen Johansen

d. 13. dec. 2014

Kristeligt dagblad

Af

Claus Grymer

d. 20. nov. 2014


Informationer og udgaver

Bog

2014