Gå til indholdBøger / faglitteratur / bibliografi

De danske cykelhelte : fra Ole Ritter til Lasse Norman : 20 fortællinger fra landevejen og banerne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

251 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2015

Ophav
Genre og formbibliografi
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


I 20 fortællinger fra cykelsportens verden beskrives de seneste 50 år i dansk cykelsport


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 28. maj. 2015

20 fortællinger fra trådet på den store klinge i dansk cykelsport, hvor danske cykelhelte fra Ole Ritter til Lasse Norman er i sadlen. Guf for cykelsportsinteresserede.

Kenneth Møller Kristensen, der er redaktør hos Danmarks Cykle Unions officielle medier fortæller cykelhistorisk fra de seneste 50 år i dansk cykelsport. I 20 fortællinger fra cykelsportens dramatiske verden er læseren fx med dengang, der var dansk medaljeregn ved Ol i Mexico City 1968, hvor Ole Ritter slår den i cykelverdenen sagnomspundne timerekord, eller dengang i 1970, hvor Mogens Frey som den første dansker vinder en etape af Tour de France. Og 1990-erne naturligvis også med i bogen, hvor overskrifterne fx lyder: "Danskerne dominerer Tour de France" og "Riis kunne juble i Paris". Senere er der overskrifter som "Den største sportsbegivenhed nogensinde i Danmark", der bl.a. fortæller om VM i landevejscykling i Danmark 2011, og fra OL i London 2012, hvor "Hele Danmark fulgte Lasse Normans guldkamp". Doping i cykelsporten er naturligvis også et emne.

Rent guf for cykelsportsinteresserede, hvor du kan lære spændende cykelsports-historie siddende i lænestolen eller imponere cykelvennerne med din viden efter opslag i bogen.

Om dansk cykelsport fx De store klassikereRitter


af René Preuthun, og biografier som denne Ritter som Ole Ritter har skrevet sammen med Flemming EnevoldOm dansk cykelsport fx De store klassikere af René Preuthun, og biografier som denne som Ole har skrevet sammen med Flemming Enevold.


Weekendavisen

d. 3. jul. 2015

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 3. jul. 2015Informationer og udgaver

2015

Bog

Kenneth Møller Kristensen

Turbine, 1. udgave