Bøger / skønlitteratur / roman

De andres liv


Beskrivelse


Roman om familien Ghosh og den store kløft mellem rig og fattig i 1960'ernes og 1970'ernes traditionsbundne Indien.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2018

af

af

Michelé Askja K Hvarregaard

d. 7. juni 2018

Dyk ned i Indiens problematiske fortid og forhold i 1960'- og 1970'erne. For alle der kan lide en god roman med historisk og politisk islæt.

I romanen "De andres liv" skildrer indiske Neel Mukherjee den store kløft mellem rig og fattig i 1960'- og 1970'ernes Indien - men også den store kløft generationer imellem. Familien Ghosh bor tre generationer i det samme hus i Indien. I sig selv er dette en smule problematisk - med familiære gnidninger som de er flest; men da sønnen, Supratik, involveres i ekstremistisk politisk aktivisme sprænger ballonen.

Ualmindelig velskrevet indisk roman. Kan kun anbefales, uanset hvilken genre man er til. "De andres liv" har noget af det hele: historie, politik, relationer, drama, sorg, tankevækkende problematikker og spænding. Som læser bliver man beriget til og med sidste vendte side. Letlæselig og flot og fængende forside i opsigtsvækkende farver.

Jeg anbefaler Den hvide tigerMinisteriet for den ypperste lykkeSære hændelser i guavalunden, som ligeledes skildrer (selv)undertrykkelse, klasseskel og korruption i Indien. Ministeriet for den ypperste lykke og Sære hændelser i guavalunden er bestemt også et kig værd, hvis man er til den indiske litteraturJeg anbefaler Den hvide tiger, som ligeledes skildrer (selv)undertrykkelse, klasseskel og korruption i Indien. og Sære hændelser i guavalunden er bestemt også et kig værd, hvis man er til den indiske litteraturJeg anbefaler Den hvide tiger, som ligeledes skildrer (selv)undertrykkelse, klasseskel og korruption i Indien. Ministeriet for den ypperste lykke og er bestemt også et kig værd, hvis man er til den indiske litteratur.


litteratursiden.dk

d. 11. juni 2018

af

af

Anny Skov Madsen

d. 11. juni 2018

Mageløs og monumental slægtsroman fra Indien i 1960’erne skrevet med et lysende nærvær i alle detaljer. Et skræmmende og indsigtsfuldt billede af en familie i frit fald. Familien Ghosh, der består af...


Jyllands-posten

d. 1. juli 2018

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 1. juli 2018


Kristeligt dagblad

d. 9. juni 2018

af

af

Mads Rosendahl Thomsen

d. 9. juni 2018


Weekendavisen

d. 8. juni 2018

af

af

Kathrine Tschemerinsky

d. 8. juni 2018