Gå til indholdDe 7 voksensynder : gør livet lettere som forælder og få gladere børn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Introduktion til syv voksensynder, der fremmer konflikt og frustration mellem børn og voksne, som f.eks. ikke at tage børnene alvorligt eller at være inkonsekvent, samt redskaber til at klare konflikter i hverdagen på en konstruktiv måde


Anmeldelser (1)


22. sep. 2015

Hænder det at du ikke tager dit barn alvorligt? Eller at du er inkonsekvent overfor dit barn? Så har du begået én af de 7 voksensynder. Forældreguide for forældre eller professionelle der arbejder med børn.

I syv kapitler som hver har overskriften på en voksensynd, gennemgår psykolog Karl Eder det han betegner som antagelser hos voksne, der fremmer konflikt og frustration mellem børn og voksne. Voksensynderne er fx ikke at tage børn alvorligt, at se tingene fra et voksenperspektiv, at over- og underdrive børns problemer, at bekymre sig om, om barnet bekymrer sig og at være inkonsekvent. De fleste råd og tips tager udgangspunkt i kognitiv psykologi, og eksemplerne handler om børn fra 6-12 års alderen, men bogen kan bruges til både yngre og ældre børn. Svenske Karl Eder er praktiserende psykolog og dette er hans første bog på dansk.

En tilgængelig, overskuelig og brugbar selvhjælpsbog for både forældre og professionelle der arbejder med børn. Bogens styrke er, at den omhandler almindelige hverdags- og forældre/barn problematikker, hvor forældrene ubevidst begår fejl i forhold til børnene. At kalde problematikkerne for voksensynder fungerer fint, idet det sætter fokus på forældrenes fejl ikke børnenes.

Uden helt at handle om det samme, kan herværende bog bedst sammenlignes med Børns selvfølelse


af Petra Krantz Lindgren, som handler om at styrke børns selvværdUden helt at handle om det samme, kan herværende bog bedst sammenlignes med Børns selvfølelse af Petra Krantz Lindgren, som handler om at styrke børns selvværd.

Lektørudtalelse

Af

Merete Trap


Informationer og udgaver

Bog

2015