Gå til indholdDavidsstjerner


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

510 sider

Udgivet

2015

Originaludgave

2014


Beskrivelse


Krimi. Det stockholmske politi med Fredrika Bergman og Alex Recht efterforsker en sag, hvor alle spor peger mod Israel. Efterretningstjenesten er også indblandet, og såvel i politiet som i efterretningstjenesten er der nogen, der ikke spiller med åbne kort


Anmeldelser (3)


8. okt. 2014

Femte del i en svensk krimiserie, som ingen læsere af nordiske krimier bør snyde sig selv for. Nye læsere kan godt begynde her, men egentlig mener jeg, at de fleste serier bør læses i rækkefølge for at få det hele med.

Fredrika Bergman, den fremmede fugl i det stockholmske politi, får sammen med sin chef, politiinspektør Alex Recht, en kompliceret sag med et par forsvundne jødiske drenge og en pædagog fra en jødisk skole, som bliver skudt for øjnene af forældre og børn. Både politiet og efterretningstjenesten er involveret, og ikke alle spiller med åbne kort i det spil, som fører til Israel. "Davidsstjerner" er Kristina Ohlssons (f. 1979) femte krimi med Fredrika Bergman og Alex Recht.

En rigtig god krimi, hvor sprog, plot og personskildringer går op i en højere enhed. De 510 sider vender næsten sig selv.

Vi er milevidt fra populære svenske femikrimier a la Mari Jungstedt, Camilla Läckberg, Ann Rosman og Viveca Sten, men snarere i den svenske superliga sammen med Åsa Larsson.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Politiken

Af

Rasmus Bech

d. 7. dec. 2014

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 6. dec. 2014


Informationer og udgaver

Bog

2015

Bog

2014

Lydbog (net)

2015

Lydbog (net)

2014

Lydbog (cd-mp3)

2014

Lydbog (cd)

2014

Ebog

2014