Bøger / faglitteratur

David & Goliat : kunsten at kæmpe mod giganter


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
308 sider
Udgivet
2014
Ophav

Beskrivelse


Om hvad der sker, når almindelige mennesker, berømte eller ukendte, tager kampen op mod stærke og mægtige modstandere af enhver art - fra hære og mægtige krigere til indlæringsvanskeligheder, modgang og undertrykkelse.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2014

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 5. maj 2014

Forfatterens store læserskare får endnu en velfortalt og populært skrevet bog om relationer mellem mennesker, hvor ting vendes på hovedet i forhold til magt, konflikter og fordele og ulemper.

Malcolm Gladwell er en indflydelsesrig skribent fra New York med en stor fanskare. Med eksempler fra vidt forskellige områder afdækker Gladwell de mekanismer, der fungerer mellem store og små, mellem dem der sidder på magten og de magtesløse. Det er Gladwells pointe, at virkeligheden ofte er modsat af, hvad den giver sig ud for. At det værdifulde stammer fra konflikter, og at vi fejlfortolker konflikterne. At være underdog er ofte en fordel. Gladwells klassiske eksempel er Davids kamp mod Goliat, som overraskende endte med den lilles sejr, men ved nærmere analyse var resultatet ikke så overraskende. Gladwell vender mange tankegange på hovedet og udfordrer læseren med nye sammenhænge i forholdet til magt, styrke/svaghed/ og fordele/ulemper. En underholdende og vidende bog om håndtering af menneskelige konflikter, forhindringer og magtmisbrug på mange niveauer.

Forfatteren er tidligere udkommet på dansk med bl.a. Blink - styrken ved at tænke uden at tænke, 2011, Det magiske vendepunkt, 2. udg. 2011, Hvad hunden så og andre historier, 2011 og Afvigerne, 2009.

En tankevækkende bog som sætter fokus på konventionelle tankegange i konfliktsammenhænge og på hvornår en fordel kan vise sig at være en ulempe og omvendt.


Berlingske tidende

d. 24. maj 2014

af

af

Kristoffer Zøllner

d. 24. maj 2014


Jyllands-posten

d. 23. maj 2014

af

af

Mikkel Andersson

d. 23. maj 2014


Kristeligt dagblad

d. 20. maj 2014

af

af

Lars Christiansen

d. 20. maj 2014