Gå til indholdData - virksomhedens nye grundstof


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

289 sider: ill.

Udgivet

2013

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Om data, med fokus på hvorfor data bliver så afgørende for virksomheders værdiskabelse, hvori består mulighederne og hvor ligger udfordringerne


Anmeldelser (4)


20. aug. 2013

Henvender sig til ledere og medarbejdere især i vidensbaserede virksomheder. Kan også bruges som et supplement fx til en handelsskoleopgave.

Mix af teoretisk og praktisk bog med fokus på data, indsamling, opbevaring og brug, i virksomheder og organisationer. I centrum er det bogen kalder "den datadrevne virksomhed", og bogen præsenterer data som "det nye grundstof". I forordet står bl.a.: "Data i forskellige former udgør en helt ny åre af værdi, som ved udvinding, forarbejdning og forædling rummer uanede muligheder for din virksomhed". Bogen er i 3 dele og i 9 kapitler. Først præsenteres det teoretiske grundlag for, hvad data er. Andre emner er en redegørelse for 2 tendenser kaldet "Big data" som forfatterne bl.a. beskriver som "verdens voksende dataøkosystem af hurtige og forskelligartede data", og "Little data", der er "en forbrugerdreven tendens til at opsamle personlige data til eget forbrug". Efter den teoretiske del har skabt rammen og strukturen, præsenterer forfatterne bogens praktiske redskaber til at arbejde med data. Mikset af teori og praksis virker umiddelbart fornuftigt som dynamo for arbejdet med data. Bogens forfatterduo Mikkel Holm Sørensen og Simon Bentholm arbejder begge i samme rådgivningsvirksomhed www.kl7.dk.

Første bog på dansk om den datadrevne virksomhed, men der findes en del engelsksproget litteratur.

Interessant bog om data som virksomhedens grundstof. Især lånere på større biblioteker.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Kommunikationsforum [online]

Af

Timme Bisgaard Munk

2013-09-18

Berlingske tidende

Af

Henrik Ørholst

d. 5. jan. 2014

Jyllands-posten

Af

Ulla Bechsgaard

d. 1. sep. 2013


Informationer og udgaver

Bog

2013

Ebog

2013