Gå til indholdBøger / faglitteratur

Data som en del af dagligdagen : en refleksions- og arbejdsbog


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

76 sider: ill.

Udgivet

2019

Ophav
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for skoleledere, for lærere, for pædagoger


Beskrivelse


Afmystificering og konkretisering af begrebet "data" og hjælp til god datapraksis og udbytterig brug af data i skolens professionelle læringsfællesskaber. Med øvelser


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2019

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 16. dec. 2019

I skolen skal der arbejdes databaseret. Men hvad er data, og hvordan kan data bidrage til at udvikle skolens praksis? Her er en konkret refleksions- og arbejdsbog, der giver sit bud på, hvordan det kan lykkes. For lærere og ledere i grundskolen.

De to forfattere giver i deres bog en indføring i, hvordan man kan påbegynde arbejdet med data i skolen. I fire kapitler kommer de med bud på, hvad der skal til. Først definerer de data, og hvad man kan bruge data til. Dernæst beskriver de, hvad der karakteriserer en god datakultur, og hvordan man kan skabe fælles fodfæste på en skole. I det tredje kapitel udfolder de vejen til at arbejde med data. Man skal kende sit datalandskab og kan gennem syv stadier udvikle arbejdet med data. Det afsluttende kapitel beskæftiger sig med, hvorfor arbejdet med data kan være så svært. Undervejs er der refleksions- og dialogøvelser til de arbejdende lærere og teams.

Bogen giver gennem et letforståeligt sprog, konkrete anvisninger og øvelser, et godt bud på arbejdet med data. Der gives en god definition af begrebet, og der holdes fokus på, at arbejdet med data skal give mening og føre til handlinger. En god og direkte anvendelig bog, som kan give inspiration til alle de lærere, der arbejder i professionelle læringsfællesskaber.

Man kan med fordel også læse Nye veje mod professionelle læringsfællesskaber.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 6. mar. 2020

af

af

Jens Raahauge

d. 6. mar. 2020Informationer og udgaver

2019

Bog

Illustrator: Jonas Prip Thorsen

Dafolo, 1. udgave

2020

Ebog

Illustrator: Jonas Prip Thorsen

Dafolo, 1. udgave