Gå til indholdDarling Daniel


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Daniel flytter fra Jylland til Hellerup. Nu skal han klare sig på en privatskole i et barsk overklassemiljø. Her bliver han nødt til at finde sine grænser for ikke at miste sig selv. For læsesvage unge fra 14 år og voksne


Anmeldelser (3)


19. feb. 2021

Daniels liv skifter fuldkommen karakter, da han flytter fra Jylland til København og begynder på den elitære privatskole Agathe Kilde. Her, blandt samfundets elitebørn, hersker en helt anden kultur, end han er vant til - en nådesløs kultur med druk, fester, stoffer og mystiske ulykker. For 14-16-årige.

Da Daniel starter på Agathe Kilde, bliver han udvalgt som rekrut til medlemskab af skolens dominerende studenterklub "Lapin Vert". Daniel hvirvles ind i et net af manipulation, druk og stoffer. Inden længe er han fanget i et brændpunkt mellem et fællesskab, der vil kontrollere ham totalt, en familie som han svigter og en spirende forelskelse i Huda, som er svoren modstander af Lapin Vert. Studenterklubbens motto er "Vi gør alt sammen" - du er enten med eller i vejen. Langsomt går det op for Daniel, at Lapin Vert tilsyneladende ikke skyr nogen midler for at rydde forhindringer af vejen.

Spændende, nervepirrende og uhyre velskrevet historie om at give efter for andres pres og tabe sig selv. Men også om modet til at sige fra, velvidende, at det kan få store konsekvenser.

Du kan læse mere om Agathe Kilde-skolens elever i de andre bøger i "Vild-serien" fx Smukke dreng


og "Hjerteblitz" som udkommer efteråret 2021Du kan læse mere om Agathe Kilde-skolens elever i de andre bøger i "Vild-serien" fx Smukke dreng og "Hjerteblitz" som udkommer efteråret 2021.

Lektørudtalelse

Af

Pia Gunilla Park

21. jan. 2022

Daniel flytter fra Jylland til Hellerup. Nu skal han klare sig på en privatskole i et barsk overklassemiljø. Her bliver han nødt til at finde sine grænser for ikke at miste sig selv. For læsesvage unge fra 14 år og voksne.

Daniel flytter fra Jylland til Hellerup. Daniels far er død, og hans mor har fået et nyt job hos en rig mand. Daniel og hans søster kommer på privatskole. Daniel bliver hurtigt en del af eliten. Han kommer med i en loge, som hedder Lapin Verte. De styrer skolen, og de vil også gerne styre Daniel. Det viser sig, at de vil gøre alt for at bevare magten. Det går op for Daniel at noget er helt galt. Der er blandt andet et mystisk dødsfald, som ingen vil tale om. Han kommer til at svigte sin familie, sin gamle ven og den pige han forelsker sig i. Det bliver vigtigt for Daniel at han finder ud af at sige fra. Der er en QR-kode til en lydbog på første side. Bogen er med halvstor skrift. Der er en liste over bogens personer på de første sider. Lange ord er delt med bindestreg. Bogen har lix 19.

Det er en god og spændende historie. Den er af og til meget rå og ubehagelig. Der er både magtspil, seksuelle overgreb, vold og mord. Bogen er ret let at læse.

Udelukket


Smukke dreng


Hjerteblitz


er også en spændende letlæsningsbog for unge og voksne. Der er flere bøger om eleverne på Agathe Kilde, men ikke i let udgave: Smukke dreng og HjerteblitzUdelukket er også en spændende letlæsningsbog for unge og voksne. Der er flere bøger om eleverne på Agathe Kilde, men ikke i let udgave: og HjerteblitzUdelukket er også en spændende letlæsningsbog for unge og voksne. Der er flere bøger om eleverne på Agathe Kilde, men ikke i let udgave: Smukke dreng og Udelukket er også en spændende letlæsningsbog for unge og voksne. Der er flere bøger om eleverne på Agathe Kilde, men ikke i let udgave: Smukke dreng og Hjerteblitz.

Lektørudtalelse

Af

Therese Bjerre Ekman

Børn & bøger

Af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 74, nr. 5 (2021)


Informationer og udgaver

Bog

2022

Bog

2022

Bog

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021