Gå til indholdDarkmarket : cybertyve, cyberpoliti og dig


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

354 sider

Udgivet

2012

Originaludgave

2012


Beskrivelse


Historien om det 21. århundredes store trusler: cyberkriminalitet, cyberkrig og cyberindustriel spionage og om hvordan kriminelle hackere kan få adgang til alle informationer, misbruge dem og sælge dem


Anmeldelser (2)


22. aug. 2012

Bogen har en stor målgruppe både blandt de unge/opgaveskrivende og de interesserede i virkelige kriminalsager. Den udfylder et hul på dansk om cyber-kriminalitet, et fænomen man helt sikkert kommer til at høre mere til.

Næsten dagligt modtager vi opfordringer i mail-boksen om at "sikre" kreditkortet ved at opgive bank- eller kontooplysninger. De efterhånden ret vellignende mails ligner noget fra banken. Fænomenet hedder "phishing" og er et af de hastigt voksende svindelfænomener inden for cyber-kriminalitet. Bogen her af den engelske journalist, historiker og forfatter handler om de kriminelle hackermiljøer og politiets jagt på dem, der i stigende omfang har organiseret svindlen og angiveligt høster store summer på, at folk selv opgiver personlige oplysninger. Bogen beskriver phishing, identitetstyveri og anden relateret netkriminalitet. Forfatteren har opsøgt nuværende og tidligere hackere, sikkerhedschefer i Google m.fl. og researchet i det uigennemskuelige miljø af kriminelle bl.a. i det såkaldt DarkMarket netværk. Bogen giver med en række konkrete sager, personer og miljøer god indsigt i fænomenet. MG har også skrevet den opsigtsvækkende McMafia, der satte fokus på den internationale kriminalitet, der omfatter narkohandel og hvidvaskning af penge.

Der findes ikke umiddelbart andet på dansk i monografiform om emnet, der dog ofte er omtalt i dagblade og magasiner.

Spændende og levende kulegravning af den stigende internationale aktivitet inden for cyber-kriminalitet.

Lektørudtalelse

Af

Kent Skov

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 31. aug. 2012


Informationer og udgaver

Bog

2012