Bøger / faglitteratur / bagebøger

Danskernes småkager : et småkageleksikon


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
128 sider: ill. i farver
Udgivet
2015
Ophav
Genre og form
bagebøger, opskrifter, leksika

Beskrivelse


Appetitvækkende småkageleksikon over gamle danske småkager. Med register over kulturhistorien.

Indhold

En småkages historie ; Småkager - med historie ; Småkager - dem, som gik i glemmebogen ; Småkager - de klassiske ; Småkager - i krig og krise ; Småkager - til alle årstider ; Småkager - julens småkager


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2015

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 2. nov. 2015

Et appetitvækkende småkageleksikon over gamle danske småkager. For det bagende publikum, især kvinder.

Madhistoriker Bettina Buhl har fundet de bedste af de traditionelle småkageopskrifter frem og præsenterer dem for den moderne bager. Foruden forordet, indledes bogen med et afsnit om småkagens generelle historie. Derefter følger opskrifterne inddelt i følgende afsnit: Småkager - med historie, dem som gik i glemmebogen, de klassiske, i krig og krise, til alle årstider, julens småkager. Hver opskrift er ledsaget af billeder og fakta om den enkelte småkages baggrunds- og kulturhistorie. Bogen rundes af med registre og en litteraturoversigt.

En anderledes bagebog i form af et leksikon. Det lykkes rigtig fint. En rigtig flot bagebog, med skønne billeder og et lækkert layout. Mange af småkagerne har været i glemmebogen, og de er præsenteret her i moderne udgave på en meget flot måde.

En bog kun om småkagebagning er usædvanlig. Jeg kan nævne en tidligere Masser af småkager, der dog er oversat fra amerikansk og ikke har ret meget med danske småkager at gøre.