Gå til indholdDanske øer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

25 sider: ill. i farver

Udgivet

2008

Originaludgave

2008


Beskrivelse


Bogen beskriver Danmarks små og mellemstore øers geografi, historie, seværdigheder og særlige kendetegn


Anmeldelser (2)


16. jun. 2008

Målgruppen til denne glimrende serie: Kend dit land er læserne i 2. - 4. kl., der kan bruge bøgerne til den første faglige læsning, til almindelig information, til supplement og selvstændig læsning. Trods delestreger er teksten ikke helt let at læse.

Bogen er bygget op, præcis som de andre i serien: 11 opslag, indbydende layout, flotte illustrationer, gode kort og interessante bokse. I denne bog hører vi om øernes (og Danmarks) geologiske udvikling siden istiden. Så følger en generel beskrivelse af klima, plante- og dyreliv og hvordan, det er at bo på en ø, og hvilke årsager, der kan være til fraflytning. Øernes muligheder for erhverv, primært turisme, særpræg for seks nævnte øer, kendte fra diverse øer, fx Mette Jacobsen og Thorkild Bjørnvig og de forskellige dialekter bliver så beskrevet. Efter en opskrift fra Langeland slutter bogen med øernes historie og omtaler Achton Friis' værk De danskes øer. Stikord, litteraturhenvisninger og webadresser samt tal for øerne runder af.

For denne aldersgruppe er der ikke nyere bøger om samme emne. Serien lægger sig tæt op af forlagets serie Jeg læser om lande, og begge ligner i format - men ikke helt i indhold - Gyldendals serie De små fagbøger.

Forlaget stiller gratis lærervejledning og opgaver til rådighed for seriens bøger på nettet. Udover indskolingen vil også ældre børn med læsevanskeligheder have fornøjelse af dem. Og selvfølgelig børnebiblioteket.

Lektørudtalelse

Af

Marianne Andreasen

Folkeskolen

Af

Poul Erik Gudiksen

Årg. 125, nr. 24 (2008)


Informationer og udgaver

Bog

2008